Witam wszystkich.
Jestem chwilkę po trzydziestce i chciałbym poznać arkana nurkowania.
Mam tysiące pomysłów na życie i jeszcze więcej na spędzanie wolnego czasu.
Chętnie skorzystam z Waszego doświadczenia.
Chodzi mi o podstawy, jak zacząć, jaki sprzęt itp…
Wysłany: 19-04-2005, 08:28
Tak jak aniołek poweidział=] zapraszamy i fajnie że się dołączyłeś...=]
poprzeglądaj tematy w archiwum bo jest tam już chyba niezła kopalnia wiedzy co i jak=]
gdyby coś to wal na śmiało na priva, postaramy ci sie pomóc abyś się także uzależnił od azociku=]
witam sąsiada (tożto dąbrowa obok sosnowca)
witaj na forum
pytasz jak zacząć - najlepiej od kursu
jaki sprzęt - to zależy od posiadanej kasy, wiedzy i doświadczenia... zdobywając nową wiedzę i doświadczenie nabywasz, zmieniasz własną konfigurację do swoich potrzeb...
myślę, że na początek dobrym rozwiązaniem będzie kupno pianki i jak na nasze wody to 7mm+7mm... automaty i jacket dostaniesz na kursie... może będziesz miał okazję popływać w różnych jacketach i wtedy zdecydujesz... za skrzydła na razie się nie bierz - opływaj się w jackecie... z flaszką i automatami możesz się wstrzymać przynajmniej do ukończenia kursu (chyba że nie masz co z kasą robić)... no i musisz mieć swoje ABC czyli maskę, płetwy i fajkę - maskę wybierasz sobie wg. własnych upodobań (może być z dużymi szkłami bądź nie) , ale najważniejsze jest to żeby dobrze przylegała do twarzy jeśli chodzi o płetwy to zależy od tego czy masz mocne nogi czy nie... jedni lubią płetwy twarde inni miękkie... ja używam Mares Plana Avanti X3 i jestem z nich bardzo zadowolony...
na pewno przy wyborze sprzętu pomoże ci twój instruktor nurkowania...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko