Wiek: 51 Dołączył: 16 Lis 2004 Posty: 1015 Skąd: tu wziąć na jacht?
Wysłany: 23-04-2005, 11:44 odtwarzacz mp3
Witam.
Ludkowie. Macie moze cos do powiedzenia w tym pakiecie tematow? Musze szybko wybrac i kupic w miare przyzwoity odtwarzacz mp3. Moja uwage zwrocil iRiver IFP890. Co Wy na to?
Chcialbym zeby oprocz mp3 mial tez radio i dyktafon. Aparat mi nie potrzebny
A moze znacie jakies dobre i szybkie sklepy, posiadajace taki asortyment, moga byc internetowe.
Wysłany: 24-04-2005, 10:40
Najlepiej jak najwiecej albo pamiec wymienialna ale z tego co zdazylem sie zorientowac to fajne odtwarzacze w rozsadnej cenie wyposazone sa tylko w 256. W ostatecznosci wystarczy, chociaz wolalbym np. 512.
Jeżeli nie kładziesz maksymalnego nacisku na wygląd i nie szpanujesz nim przed babeczkami, a służyć ma on do słuchania muzyki to plecam MEDION MD 40256 niestety nie posiada radia ale ma możliwość rozbudowy pamięci o wymienne karty SD/MMC.
RS MMC też na upartego wejdą ale trzeba małe popychadełko znaleźć do nich albo taką magiczną przedłużkę mieć
Model powyższy dostałem na allegro za około 160 zł
Ma slocik kart SD/MMC oraz wewnętrzną pamięć 64 MB a do tego mikrofon i głośniczek.
Jeżeli nie masz słuchawek to np. możesz odsłuchać to co nagrałeś na dyktafon
Wysłany: 25-04-2005, 11:00
Hmm no tak, czy bedziesz na nim trzymał jakies dane czy tylko muza???? Bo może jakiegos zena fundniesz sobie? =D
A jak nie to raz jeszcze polecam cosik nie-markowego ale za to polowe tanszego...=]
Wysłany: 25-04-2005, 13:55
np.?
Pokaz mi cos nie-markowego co bedzie mialo 512 ramy, radio, dyktafon i bedzie kosztowalo polowe mniej niz jakas firomowka? No i oczywiscie bedzie na tych samych czesciach co w konsekwencji przelozy sie na jakosc dzwieku - mam nadzieje
Agrest
Jak już wcześniej pisałem polecam produkty niemieckiej firmy MEDION.
Nie jest może ona znana na naszym rynku tak jak Samsung czy Sony itp, ale nie odbiega poziomem wykonania i jakością podzespołów od tych ze znanych stajni.
oczywiście wybierz co Ci bardziej pasuje i na co chcesz wydać kasę
faktem jest, że iRiver jest bardzo dobrym sprzętem, ale też faktem jest, że do najtańszych nie należy
Jest jeszcze firma Media Tech trudniąca się wytwarzaniem tego typu urządzeń na bazie znanych podzespołów http://www.media-tech.pl/
Wysłany: 25-04-2005, 21:42
ok ale bardziej konkretnie.
Np. radio. Jak z jakoscia? Czy nie gubi stacji podczas poruszania sie?
Dyktafon? W iRiver, jak twierdza uzytkownicy jest na naprawde wysokim poziomie. Jak wyglada sprawa w tym modelu o ktorym piszesz? Jestes w stanie nagrac rozmowe osob przebywajacych w jednym pomieszczeniu? Oczywiscie tak zeby bylo cos slychac.
Konkrety do mnie przemawiaja a z tego ze jest wiele tanich produktow nie odbiegajacych jakoscia od drogich firmowek zdaje sobie oczywiscie sprawe. Tylko ktore to firmy? Czy porownywales swoj odtwarzacz do innych marek?
Szczerze mowiac wole wydac pare zlotych wiecej i miec pewnosc ze sprzet ktory kupie bedzie dzialal bez zarzutu, ze moge liczyc na gwarancje itp., niz oszczedzic troche grosza i pozniej sie zastanawiac dlaczego kupilem jakis shit.
No to by bylo na tyle. Na marke MEDION rzuce oczywiscie okiem i chetnie sie przyjze skoro zachwalasz. Jak bedzie fajna to napewno skorzystam, dzieki.
Jesli mozesz odniesc sie do tego co napisalem powyzej to bardzo prosze. Wiecej konkretow. Tego rodzaju info w sieci jest bardzo malo, trudno cos wybrac, nie widzac i nie dotykajac.
Trudno mi napisać coś bardzo konkretnego, gdyż do bycia ekspertem w tej dziedzinie dalko mi bardzo.
MIałem do czynienia z kilkoma produktami m.in. iRiver [który uważam za bardzo dobry produkt] W moim przypadku zadecydowała głónie cena i roczna gwarancja. Nie zależało mi na super bajerach typu 7 kolorów wyświetlacza czy wewnętrzny głośnik 3 drożny 20 W
Mój Medionik dosyć ładnie "zbiera" to co się dzieje wokół niego i można to odtworzyć i zrozumieć.
Oczywiście nie jest to sprzęt z mikrofinem zbierającem SURE ale daje radę.
Co do radia to jak już wcześńiej napisałem ten model go nie posiada więc nie wypowiem się w tym temacie.
Więcej niestety nie napiszę, ponieważ jak już wspomniałem daleko mi do bycia ekspertem w tej dziedzinie.
Wysłany: 26-04-2005, 15:15
Dzieki snoop. Szukalem tych odtwarzaczy i jest z tym duzy problem. Nigdzie nie mozna tego kupic. Przynajmniej mi nie udalo sie nzalezc. Moze masz jakies namiary?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko