Wysłany: 18-03-2005, 18:52 Wykłady, jak co roku
ZAPROSZENIE NA WYKŁADY
Zapraszam na wykłady dotyczące podstawowego i średniego stopnia płetwonurka CMAS. Uczestnictwo w nich jest bezpłatne. Przeznaczone są dla wszystkich, którzy interesują się nurkowaniem. Podczas wykładów nie jest prowadzona żadna działalność reklamowa ani nie odbywa się promowanie żadnych towarów czy usług, więc to zaproszenie nie ma komercyjnego charakteru.
Wykłady takie mam zaszczyt prowadzić dla Państwa już od ponad dziesięciu lat. W ciągu tych lat wysłuchało ich już ponad tysiąc osób. Jest to już siedemnasty cykl tego typu zajęć. Są one formą realizacji statutowych celów Polskiego Towarzystwa Turystyczno Krajoznawczego, polegających min. na organizowaniu nurkowania ze szczególnym zwróceniem uwagi na bezpieczeństwo.
Zaczną się 23.03.2005. Odbywać się będą we środy, w budynku Wydziału Inżynierii Lądowej Politechniki Warszawskiej przy ul. Armii Ludowej 16 (wjazd od ul. Polnej), w sali 201, w godzinach od 19:00 do 20:15.
Tematy i terminy wykładów:
Lp. Środa Temat
1. 23.03.2005 Podstawy fizyki nurkowania, podstawowy i uzupełniający sprzęt nurkowy.
2. 30.03.2005 Niezależny powietrzny aparat oddechowy.
3. 06.04.2005 Podstawy fizjologii nurkowania i choroby nurkowe.
4. 13.04.2005 Historia nurkowania, nowe kierunki rozwoju, nurkowania specjalne. Sygnalizacja w nurkowaniu.
5. 20.04.2005 Ratownictwo nurkowe. Bezpieczeństwo i organizacja nurkowania.
6. 27.04.2005 Hydrologia, fauna i flora wód. Przechowywanie i konserwacja sprzętu.
7. 11.05.2005 Powtórzenie materiału.
8. 18.05.2005 Egzamin teoretyczny.
Szef szkolenia
Klubu Płetwonurków Active Divers PTTK
Tomasz Strugalski
Wiek: 51 Dołączył: 16 Lis 2004 Posty: 1015 Skąd: tu wziąć na jacht?
Wysłany: 05-05-2005, 10:04
Hejka.
Nie wiem czy wiesz ale pan t.s. nie odpowiada na pytania takze nie trudz sie i nie pytaj.
Z tego co wiem to on te kursy organizuje co roku, zeby kazdy mogl uslyszec z jakim to wspanialym czlowiekiem ma doczynienia
dzięki agreściku (;-) ) za podpowiedź.
żałuję, że się spóźniłam, bo robię kurs na początku lipca i przydało by mi się takie wprowadzenia, bo mam "parcie" na wiedzę.
ale jak nie to trudno, najwyżej pójdę na powtórkę, to będę miała w pigułce
Wiek: 51 Dołączył: 16 Lis 2004 Posty: 1015 Skąd: tu wziąć na jacht?
Wysłany: 05-05-2005, 22:44
Wiesz co... tak z wlasnego doswiadczenia to Ci powiem zebys za bardzo na ta wiedze nie parla. Mozesz sie zniechecic, szczegolnie jak zaczniesz czytac o niebezpieczenstwach w nurkowaniu. Nie bez powodu na podstawowych stopniach nurkowych nie ucza "wszystkiego". Grunt to nurac i w trakcie poglebiac wiedze. Tak mi sie wydaje chociaz sam ta droga nie poszedlem. Nie mial kto ukierunkowac . NO dobra bo troche jestem juz wstawiony zona ma urodziny i zrobilem jej zgadywanke w poszukiwaniu prezentu. Faja zabawa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko