Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Szkolenie u p. Strugalskiego
Autor Wiadomość
TomM 

Stopień: Adv. Tmx
Kraj:
Poland

Wysłany: 26-03-2005, 10:59   

O co właściwie spór cały? Przecież chyba każdy ma prawo do własnych sądów nt. kolegi TS i dzieł jego. Ja myślę, że zwolennikom metod i filozofii rzeczonego kolegi pozostaje chyba czynne wykazanie poparcia i zapisanie się do klubu Active Divers i aktywność w tymże. Po jakimś czasie możemy powrócić do wymiany doświadczeń. Zaostrzanie tonu chyba jest zbędne. Poziom lamperii może nie jest powodem do dumy, ale schodzimy z wolna do piwnicy. Byłem wczoraj w wodzie. Mój nastrój dzisiaj pozwala myśleć z miłością o wszystkich, a więc pokój Wam szanowni interlokutorzy i czytelnicy, wesołego, smacznego jajka i.... niech Moc będzie z Wami :mrgreen:

Kriss 

Stopień: CD DIR TIR CMADI
Kraj:
Poland

Wysłany: 29-03-2005, 11:46   

Cytat:
O co właściwie spór cały? Przecież chyba każdy ma prawo do własnych sądów nt. kolegi TS i dzieł jego.

No więc jak się okazuje nie !
Sądy,opinie i krytykę można głosić wyłacznie pochwalne lub nie głosić .
Prawo do krytyki , mają Ci , którzy napisali książkę o nurkowaniu (jak w innej dziedzinie to na drzewo) .
Co prawda Śp. Zyzio K. ktrytykował filmy nie nakręciwszy nigdy żadnego , ale co branża to obyczaj .
To nie poziom lamperii to poziom dna .
Kolega Szatan zamiast definicji przytacza cytaty , co by mu to uniemożliwić , zaprzestaję pisactwa i mam w nosie opinie niedouczonych studentów co na ten temat myślą.(Szatan nie jest to Twoja zasługa,to tylko przykład czegoś czego nie akceptuję) Dyskutować mogę do czasu , na pewnym poziomie głupoty wola i chęci wygasają , ręce i spodnie opadają. Może to dezercja , może wiosenne przesilenie a może bezradność wobec głupoty,zacietrzewienia , komercji , zakłamania i ogólnego zdziczenia obyczaju . Nurkowanie to moje hobby, nie sposób na zarabianie kasy , tak samo jak uczestnictwo w forum dyskusyjnym . Ma mi to sprawiać przyjemność i będzie sprawiać w tym drugim przypadku jak dorównam do średniej albo nie odbiję od dna.
Na dzień dzisiejszy tylko nurkowanie jest przyjemne , dyskusja a raczej kłapanie w formie ujadania , przestaje mnie bawić.
Życzę dalszego wzrostu poziomu dyskusji i utrzymania poziomu lamperii jako minimum niezbędnego do tego co by się nazwać nurkiem a nie dupowłazem.
Proszę o skreślenie mnie z listy FN , jako użytkownika , zostanę czytaczem i jak się czegoś nauczę to może napiszę .
Pozostając z szacunkiem,dla wielu przyjaciół , których poznałem w tym zacnym niegdyś gronie , życzę powodzenia i udaję się do codziennej pracy,dodam zupełnie z nurkowaniem nie związanej . Pl.rec też mnie znudził ale o tym to już nawet pisać nie warto. Dołaczam tym samym do tych , którzy już dawno wyrażali zdziwienie czemu się na tych forach i listach udzielam.Jak widać trzeba do tego dorosnąć.

Pozdrowienia i ukłony dla normalnych .

Krzysztof Piotr Sokołowski kiedyś Kriss.

PS. Proszę Wszystkowiedzących o minimum kultury i nie wieszanie na mnie psów , wiem ,że świadomość braku odpowiedzi z mojej strony , może być dla niektórych magnesem do takich poczynań.
PSII- do Darka , Nasze ustalenia dotyczące przyjazdu pozostają aktualne , choć musimy zmienić trochę formułę dalszej współpracy i mój udział w tejże - co nie oznacza przynajmniej z mojej strony wycofania oferty pomocy w pracach nad Stowarzyszeniem itp.

Mania 

Stopień: ale o co chodzi?
Kraj:
Poland

Wysłany: 29-03-2005, 13:08   

Kriss
Nie rob mi tego...
pleeeaseeeee
A gdzie Kaczor Donald????
Mania

maczaty
[Usunięty]

Wysłany: 29-03-2005, 14:36   

- I co mam powiedzieć Spiętemu?
- Żeby się rozpiął!

[Vabank]

:balloon:

Sonny 

Stopień: Modny bo z IANTD :)
Kraj:
Poland

Wysłany: 29-03-2005, 15:51   

No to ja popre Manie...Kriss nie odchodz...to normlanie bedzie porazka na calej lini...Jestes bardzo dobrym nurkiem, a do tego Twoje posty sa naprawde dobre...ladnie prosze nie odchodz, bo bedzie mi mi brakowac Twojego poczucia humoru na tym forum...

morholt
[Usunięty]

Wysłany: 29-03-2005, 19:50   

Robiłem u niego latem P1. Moim skromnym zdaniem kursy prowadzi na wysokim poziomie i szczególnie bardzo dba o bezpieczeństwo nurkowań. A wykłady prowadzi tak że przez godzine wszyscy się śmieją... :-D

grzegorz 

Stopień: instruktor IANTD
Kraj:
Poland

Wysłany: 29-03-2005, 22:04   

morholt napisał/a:
Robiłem u niego latem P1. Moim skromnym zdaniem kursy prowadzi na wysokim poziomie i szczególnie bardzo dba o bezpieczeństwo nurkowań. A wykłady prowadzi tak że przez godzine wszyscy się śmieją... :-D

Ale nerw ma kiepski!
Kriss jeszcze z tobą nie polemizowałem , daj mi szansę
pzdr grzegorz

yogi
[Usunięty]

Wysłany: 30-03-2005, 22:01   

no cóz szkoda ze kris dałsie wyprowadzic z równowagi (a moze wcale nie )
mam nadzieje ze nie jest to jeszcze twoje ostatnie słowo bo na forum jest wiele osób dla którtch nie jestes powietrzem
yogi

Marcin H. 

Kraj:
Spain

Wysłany: 29-04-2005, 10:14   

Chyba już wszystko zostało powiedziane ale dorzucę swoje 5 groszy (oczywiście na temat):

Nie wiem jak jest z praktyką ale jeżeli chodzi o teorię to Strugalski jest naprawdę super - chodzę teraz na taki cykl bezpłatnych wykładów teoretycznych na P1 (tak dla przypomnienia) i bardzo mi się podoba - prowadzi zajęcia o wiele fajniej niz instruktor, u którego robiłem OWD - materiału jest więcej (co dla mnie jest plusem ale dla kogoś, kto pierwszy raz się styka z tematem może niekoniecznie). Tak więc ja polecam...

alien
[Usunięty]

Wysłany: 29-04-2005, 11:10   

Ja na weekend jadę do niego do bazy w Kownatkach na trzy dni nurać. Bedzie git.
Pozdrawiam

Pitt_M 

Stopień: jest ;)
Kraj:
Poland

Wysłany: 29-04-2005, 14:26   

Tylko pamiętaj żeby nie zaspać na odprawę bo sobie nie ponurkujesz - zakaz wejścia do wody. :lol:
Pozdrawiam

ol_marcino 

Kraj:
Poland

Wysłany: 29-04-2005, 23:33   

Pitt_M z tego co mówiłeś powietrze chyba też lepiej przywieźć ze sobą :22:

pozdrawiam:
ol_marcino

Pitt_M 

Stopień: jest ;)
Kraj:
Poland

Wysłany: 30-04-2005, 10:19   

Dla jasności - jeżeli nurkujesz z Jego "bazy" , stawisz się punktualnie na "odprawę" i zamoczysz się pod czujnym okiem kultowego opiekuna, to masz jedyną okazję zapłacić (słono) za nura i dostać powietrze. Natomiast jeżeli chcesz zanurkować poza "bazą" (indywidualnie) zaponij o powietrzu.

Dokładniejszy opis mojego pobytu w "Bazie" kol. T.Strugalskiego

Pozdrawiam

alien
[Usunięty]

Wysłany: 10-05-2005, 11:00   

Powiem szczerze było git. Przyjechaliśmy przed odprawą ok. 10.00. Butle juz były nabite w bazie (wypożyczaliśmy tylko butle). Spoko obsługa. Szef szkolenia miły i z poczuciem humoru. Nie wiem czego się czepiacie u Strugala.
Jedno co mnie zdziwiło to to że było dużo ludzi, w porównaniu z innymi bazami (w następne dni odwiedziliśmy dwie inne, w których także było bardzo miło:)).
Generalnie długi weekend uważam za bardzo udany. Czekam na następny długi weekend bo w weekendy nie jestem w stanie jeździć nurać z powodu szkoły:(
Pozdrawiam

gogolek 

Stopień: umiem pływać
Kraj:
Poland

Wysłany: 10-05-2005, 14:33   

CHYBA LUDZIE CZEPIAJĄ SIE PANA STRUGALSKIEGO BO IM SIE NUDZI ALBO MAJĄ NIESAMOWITĄ WYOBRAZINIE hmmm nie pisze tego bo jestem w bazie ów właściciela co tydzien ale okazyjnie pewnie raz może dwa razy w roku więc mi nie zależy na świetności bazy!! ale niema tam nic co by było niedozakceptowania po prostu trzeba sie podpożądkować zasadom panującym w tej bazie. Ceny w bazie myśle że są jedne z niższych wiec hmmm co ty dyskutować hmmmm po mojemy to całkiem fajna dobra bazunia :)

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu