Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
kurs instruktorski
Autor Wiadomość
Khoza 

Kraj:
Poland

Wysłany: 12-05-2005, 17:45   

:confused: wybacz, ale dziwne pytanie - chcesz iść na kurs instruktorski i nawet nie wiesz czego on będzie dotyczył? Nie mówiąc już o niepewności co do nazwiska instruktora?
Z tego co mi waiadomo (nie jestem w PADI) po DM robisz Assistant Instructora, poszukaj na stronie PADI to dowiesz się więcej.

NURTUR
[Usunięty]

Wysłany: 12-05-2005, 22:25   Re: kurs instruktorski

blazej_z napisał/a:
witam, wybieram się na kurs instruktorski i Pana Witolda Śmiłowskiego (nie wiem czy nazwiska nie przekręciłem) i mam takie pytanie , bo ten kurs postuje ponad 6 tys. zł, jakie po takim kursie dostaje uprawnienia instruktorskie?? bo widziałem jakies stopnie instruktorów cos instruktor- potem master instruktor itp itd.

Dawno nikt nie napisał czegoś równie głupiego......GRATULUJĘ !

Za 6 tys...to pewnie do nurkowania na 6000 :lol: , ale jak nie wiesz co to za kurs, to i tak jest Ci pewnie wszystko jedno.

Jak chcesz wydać nie wiedząc na co kolejne 6 tysiączków, to mogę zorganizować Tobie kurs hodowli muszek.

Chopin 

Stopień: spiryt blender 99%
Kraj:
Antigu and Barbuda

Wysłany: 15-05-2005, 00:30   

faktycznie trochę dziwny ten post - ale niech tam, chłopakowi się śpieszyło. Dlaczego chcesz robić instruktora? Jeśli chcesz pracować i nie robisz tego dla szpanu, to nie rób tego w Polsce - poza uprawnieniami nic nie uzyskasz (a o pracę dla żółtodziobów bardzo tudno). Lepiej zainwestuj trochę więcej i zrób kurs w Dressel Divers (poszukaj sobie w googlu ich strony) albo Pro Dive International. Ci pierwsi są w m.in. Meksyku poza gwarancje pracy tzw. Job Placement oferują nawet specjalny program w którym opłatę za kursu odejmują ci od pensji, podobnie jest w ProDive (Floryda) jeśli chodzi o Job Placement - nie mają chyba programu finansowania kursu.

Henry 

Stopień: jest
Kraj:
Poland

Wysłany: 19-05-2005, 16:50   

Podtwierdza sie moja opinia . Jaki mistrz -taki uczeń. Napisz nam blażej kto był Twoim instruktorem by można ostrzec innych że sa tacy instruktorzy co tylko liczą kasę a nie punkty z zdawanego testu.
Sam sie tez nie popisałeś i chyba dobrym instruktorem też nie będziesz.

conan 

Stopień: nTM Instructor
Kraj:
Poland

Wysłany: 19-05-2005, 17:32   

Kurcze ten post mnie zabil
generalnie nie krytykuje ludzi a przynajmniej staram sie bo kazdy moze sie pomylic ale kolega przeszedl sam siebie i przynosi wstyd organizacji

jesli ktos choc troche sie interesuje nurkowaniem to juz na poziomie nawet OWD czy powiedzmy AOWD wie co nie co o kursach instruktorskich nawet jesli nie zamierza ich robic

ty bedac DM (jesli podpis jest prawdziwy) pytasz sie o podstawowe rzeczy nt. kursu IDC
WSTYD WSTYD WSTYD
nie znasz podstaw wiec wroc do swojego instruktora i zapytaj
a z IDC to ty jeszcze poczekaj i to dlugo

p.s. po DM mozna robic od razu IDC kurs Asystenta mozna pominac gdyz jest on i tak zawarty w IDC no chyba ze kogos stac i chce sie lepiej przygotowac przerabiajac dwa razy ten sam material

Rafal T 

Stopień: Instruktor PADI MSDT
Wysłany: 19-05-2005, 21:02   

po tym kursie uzyskasz stopień OWSI, ale jak twoje umiejętności praktyczne są takie jak wiedza na temat organizacji w której się wyszkoliłeś to radzę doucz się trochę bo możesz stracić 6000zł :mrgreen:

Przemek 

Stopień: DM+dry suit+nitrox
Kraj:
Poland

Wysłany: 19-05-2005, 23:47   

hehe pewnie kolejna prowokacja chłopaki=D

Cezary Kędzia 

Stopień: DiveMaster PADI EAN
Kraj:
Poland

Wysłany: 20-05-2005, 09:41   

Post jest tak infantylny, że nie mógł go napisać nawet 18 latek (bez urazy koledzy w tym wieku).Nie wierzę jednak by taki post napisał DM. To jest niechybnie prowokacja. Aż takim kretynem człek nie może być.....

Andrzej Kosko 

Stopień: ten sam ,co przedtem
Kraj:
Poland

Wysłany: 20-05-2005, 10:57   

Cytat:
Aż takim kretynem człek nie może być.....
Jesteś pewien?....

Maciuś Dru/ogi 

Stopień: 2 pierwsze/2 drugie
Kraj:
Poland

Wysłany: 20-05-2005, 10:58   

Cezary Kędzia napisał/a:
Aż takim kretynem człek nie może być.....

Podziwiam Twoją wiarę w człowieka :-D

Chopin 

Stopień: spiryt blender 99%
Kraj:
Antigu and Barbuda

Wysłany: 20-05-2005, 12:07   

gość napisał 17 postów - nie sądzę żeby to była prowokacja, on poprostu ma taki styl - vide jego poprzednie wypowiedzi...

Tomek Radomski 

Stopień: zwykły nurek
Kraj:
Cuba

Wysłany: 20-05-2005, 12:31   

A ja mam takiego oto pomysła - gość robi to za karę, a nurkowaniem nawet się nie interesuje, więc i tak mu wszystko jedno. Może mieć też sponsora, co za tym idzie - nie jego kasa i nie jego zmartwienie :20:

Mania 

Stopień: ale o co chodzi?
Kraj:
Poland

Wysłany: 20-05-2005, 17:33   

a tam, troll po prostu, troll.
Trzeba wcisnac "ignoruj"
Mania

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu