wybacz, ale dziwne pytanie - chcesz iść na kurs instruktorski i nawet nie wiesz czego on będzie dotyczył? Nie mówiąc już o niepewności co do nazwiska instruktora?
Z tego co mi waiadomo (nie jestem w PADI) po DM robisz Assistant Instructora, poszukaj na stronie PADI to dowiesz się więcej.
NURTUR [Usunięty]
Wysłany: 12-05-2005, 22:25 Re: kurs instruktorski
blazej_z napisał/a:
witam, wybieram się na kurs instruktorski i Pana Witolda Śmiłowskiego (nie wiem czy nazwiska nie przekręciłem) i mam takie pytanie , bo ten kurs postuje ponad 6 tys. zł, jakie po takim kursie dostaje uprawnienia instruktorskie?? bo widziałem jakies stopnie instruktorów cos instruktor- potem master instruktor itp itd.
Dawno nikt nie napisał czegoś równie głupiego......GRATULUJĘ !
Za 6 tys...to pewnie do nurkowania na 6000 , ale jak nie wiesz co to za kurs, to i tak jest Ci pewnie wszystko jedno.
Jak chcesz wydać nie wiedząc na co kolejne 6 tysiączków, to mogę zorganizować Tobie kurs hodowli muszek.
Wysłany: 15-05-2005, 00:30
faktycznie trochę dziwny ten post - ale niech tam, chłopakowi się śpieszyło. Dlaczego chcesz robić instruktora? Jeśli chcesz pracować i nie robisz tego dla szpanu, to nie rób tego w Polsce - poza uprawnieniami nic nie uzyskasz (a o pracę dla żółtodziobów bardzo tudno). Lepiej zainwestuj trochę więcej i zrób kurs w Dressel Divers (poszukaj sobie w googlu ich strony) albo Pro Dive International. Ci pierwsi są w m.in. Meksyku poza gwarancje pracy tzw. Job Placement oferują nawet specjalny program w którym opłatę za kursu odejmują ci od pensji, podobnie jest w ProDive (Floryda) jeśli chodzi o Job Placement - nie mają chyba programu finansowania kursu.
Podtwierdza sie moja opinia . Jaki mistrz -taki uczeń. Napisz nam blażej kto był Twoim instruktorem by można ostrzec innych że sa tacy instruktorzy co tylko liczą kasę a nie punkty z zdawanego testu.
Sam sie tez nie popisałeś i chyba dobrym instruktorem też nie będziesz.
Wysłany: 19-05-2005, 17:32
Kurcze ten post mnie zabil
generalnie nie krytykuje ludzi a przynajmniej staram sie bo kazdy moze sie pomylic ale kolega przeszedl sam siebie i przynosi wstyd organizacji
jesli ktos choc troche sie interesuje nurkowaniem to juz na poziomie nawet OWD czy powiedzmy AOWD wie co nie co o kursach instruktorskich nawet jesli nie zamierza ich robic
ty bedac DM (jesli podpis jest prawdziwy) pytasz sie o podstawowe rzeczy nt. kursu IDC
WSTYD WSTYD WSTYD
nie znasz podstaw wiec wroc do swojego instruktora i zapytaj
a z IDC to ty jeszcze poczekaj i to dlugo
p.s. po DM mozna robic od razu IDC kurs Asystenta mozna pominac gdyz jest on i tak zawarty w IDC no chyba ze kogos stac i chce sie lepiej przygotowac przerabiajac dwa razy ten sam material
po tym kursie uzyskasz stopień OWSI, ale jak twoje umiejętności praktyczne są takie jak wiedza na temat organizacji w której się wyszkoliłeś to radzę doucz się trochę bo możesz stracić 6000zł
Post jest tak infantylny, że nie mógł go napisać nawet 18 latek (bez urazy koledzy w tym wieku).Nie wierzę jednak by taki post napisał DM. To jest niechybnie prowokacja. Aż takim kretynem człek nie może być.....
A ja mam takiego oto pomysła - gość robi to za karę, a nurkowaniem nawet się nie interesuje, więc i tak mu wszystko jedno. Może mieć też sponsora, co za tym idzie - nie jego kasa i nie jego zmartwienie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko