Wysłany: 01-06-2005, 12:46 Olek 5060 nie wytrzymał próby wodnej
Nie ma śmiacia koleżanki i koledzy . Wiem, że nie powinienem do tego dopuścić , ale stało się - woda słodka jeziorna dostała się do obudowy i zalała aparat.
Może ktoś ma podobne doświadczenia i wie gdzie najlepiej go wysłać do reanimacji
Wysłany: 01-06-2005, 13:31
Ja już swój trzeci raz reanimuję po zalaniu.
Za każdym razem kiedy opuszcza serwis jest wszytsko ok. lecz po jakimś czasie zaczyna coś szwankować. Właśnie go oddałem w poniedziałek po raz trzeci i zobaczymy dzisiaj będę miał informację z serwisu jak sprawa wygląda.
Bądźmy dobrej mysli.
Jeżeli uda się go już naprawić na 100% to mogę Ci polecić wtedy ten serwis, acz kolwiek mieści się on w Warszawie.
Przy zamykaniu trzeba dokładnie sprawdzać uszczelkę czy się nie powinęła.
Wiem
urwis napisał/a:
Zauważyłeś na jakiej głębokości zaczęła przeciekać
Zasadniczo od samego zanurzenia z obudowy uciekało powietrze, aż mi się wierzyć nie chciało, dlatego poczekałem chwilę, aby się upewnić........................... i się upewniłem
Wysłany: 01-06-2005, 21:24
Mój już jest w 100% sprawny , jutro odbieram, jeżeli jesteś zainteresowany to mogę Tobie podać namiary na serwis. Tym szybciej oddasz tym większe są szanse na uratowanie go, a szkoda by było taki fajny aparacik starcić.
Wysłany: 02-06-2005, 08:58
FOTO SERWIS
Adam Bieniek
tel. 629-99-59
ul. Al. Jerozolimskie 113/115
Warszawa
marcineqq [Usunięty]
Wysłany: 02-06-2005, 11:51
Jesli moglbym o cos zapytac. Mam nadzieje ze w najblizszym czasie uda mi sie zdobyc zestaw do fotografii podwodnej. Mozecie mi drodzy forumowicze udzielic kilku wskazowek by taka sytuacja jak tu omawiana nie miala miejsca ?
W wielkim skrócie - uważać, postępować zgodnie z instrukcją, uważać, pytać bardziej doświadczonych, uważać, nie popełniać cudzych blędów i na końcu uważać. Niby proste i oczywiste, ale w moim przypadku nie wystarczyło.
W wielkim skrócie - uważać, postępować zgodnie z instrukcją, uważać, pytać bardziej doświadczonych, uważać, nie popełniać cudzych blędów i na końcu uważać.
I nie spieszyć się przy składaniu zestawu i zamykaniu obudowy. Przed zamknięciem obejrzeć oring czy czysty, po zamknięciu ponownie obejrzeć (przez przezroczystą obudowę) czy oring na całym obwodzie jest równomiernie "rozpłaszczony", na małej głębokości (ok. 20 cm) sprawdzić czy nie ulatują pęcherzyki powietrza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko