ciekawe, jak zareagowałby swiat muzułmański, gdyby jakaś europejska grupa terrorystyczna w ramach odwetu zorganizowała zamach podczas ramadanu w jakimś pielgrzymkowym miejscu? może mekka?
bo chyba tylko argument siły przemawia do tych ograniczonych brudasów.
Ależ my im takie zamachy organizujemy praktycznie codziennie.
Jakiś tydzień przed pierwszą falą zamachów w Londynie amerykanie zrównali przez przypadek z ziemią wioskę w afganistanie. Wynik - około 70 zabitych. Sami się do tego przyznali i nawet, o dziwo, przeprosili. Ale jakoś nad losem jak to pięknie i celnie ująłeś "oganiczonych brudasów" nikt nie bolał. Telewizje programów nie przerywały, kwiatów pod afgańskie placówki dyplomatyczne ludzie nie znosili.
A Faludża? Nikt nie wie, ile tak naprawdę zginęło tam bogu ducha winnych ludzi...
To nie jest tak, że ja w jakikolwiek sposób popieram terrorystów. Bez wątpienia to potworna zbrodnia. Ale pamiętajmy, siły cywilizacji zachodu też mają takie zbrodnie na sumieniu.
I w znacznej mierze stąd bierze się ich nienawiść. Powoduje ją bezsilność i frustracja.
Nie podobaja nam się muzułmanki w chustach na naszych ulicach. Mówimy o kulturkampfie. A nie chcemy zrozumieć, że nie wszyscy lubią McDonalda.
A myślicie, że za 3 tygodnie to już można tam leciec bez większej obawy???
A co za różnica za 3 tygodnie czy za 3 miesiące?? Również teraz można tam bez wiekszej obawy lecieć. A wzbudzenie takich irracjonalnych obaw to jest właśnie dokładnie to, co terroryści chcieli osiągnąć..
Ja w każdym razie lecę - żadna pie..[piii] banda maniaków nie będzie MOJEGO urlopu za mnie planować.
Tym razem jestem czlowiekiem a nie moderatorem. I jak uda mi sie kiedys dorwac takiego skur***** co to zrobil to sama go zaciukam.
Sharm to jedno z moich najukochanszych miejsc na siecie. Znam tam prawie kazdy kamien (tak w ogole to willa Mubaraka jest przy Movenpick Golf - jakies 10 kilometrow od Movenpick Jolly Village gdzie byla bomba - acha i to nie jest jego letnia rezydencja poniewaz Mubarak tak naprawde mieszka w Sharm wiecej niz w Kairze).
Zaburzono moje poczucie bezpiecenstwa i jakies fiuty wlazly mi z buciorami w moj swiat.
I w jakies mierze wine za to ponosi przede wszystkim G.W. Bush i jego kompletnie nieumiejetna polityka bliskowschodnia.
Na szczescie moi przyjaciele sa wszyscy cali i zdrowi. Ale zginelo tyle ludzi i to glownie Egipcjan - po co????? Fantomas - moze dla Ciebie to sa ograniczone brudasy. W takim razie dla mnie Polacy to pijacy i zlodzieje....
Ci, ktorzy tam zgineli sa tak samo niewinni jak ludzie, ktorzy zgineli w NY, Madrycie czy Londynie. I to naprawde wszystko jedno jaka maja rase.
Mania
Ostatnio zmieniony przez Mania 23-07-2005, 16:43, w całości zmieniany 1 raz
Mania, jak go znajdziesz, to daj cynk, chetnie się przyłączę do tej naleznej mu kary...
Sharm to również moje ukochane miejsce...
I mam nadzieję, że jeszcze tam polecę...
Niektorzy z Was proboja dociec przyczyn a takze proponuja rozwiazania. Co do przyczyn to: Tez sadze ze chodzi o Georga ale ja sadze ze jesgo polityka z jego punktu widzenia jest idealna. Uwazam tak dlatego ze wystarczy popatrzec na powiazania biznesowe jego administracji, branze: zbrojeniowa i ogolnie mowiac ropa. Wiec jezeli nie bedzie wojen nie bedzie gdzie uplynniac produkcji obu przemyslow. A ze nie bardzo widac "konwencjonalnego" wroga walcza z terorystami. Pozatym tak jest latwiej wytlumaczyc to opinni publicznej bo przeciez kazdy terrorystow sie boi. Ktos zapyta co gdyby nie bylo terrorystow. Odpowiem wtedy tak: duza czesc udzialow w firmach z ktorymi powiazana jest administracja Georga jest w rekach rodzin saudyjskich. I tak kolko sie zamyka. Takwiec moim skromnym zdaniem zjawisko to bedzie istnialo zawsze. No chyba ze wladcy tego Swiata zrezygnuja z kasy w co watpie.
A co do wizyty a Sharm apiss77. Moim zdaniem sa dwa wyjscia: nie jechac tam nigdy albo jechc kiedykolwiek bo kazdy czas na atak jest dobry.
pozdro
ps. Co do pierwszej czesci wypowiedzi: wiem wiem Micheal Moore mi mozg przezarl, coz...
Ostatnio zmieniony przez Ogrood 23-07-2005, 17:14, w całości zmieniany 1 raz
Uwazam tak dlatego ze wystarczy popatrzec na powiazania biznesowe jego administracji, branze: zbrojeniowa i ogolnie mowiac ropa. Wiec jezeli nie bedzie wojen nie bedzie gdzie uplynniac produkcji obu przemyslow
to nie JEGO administracja, za poprzednich prezydentow bylo tak samo, to poprostu glowna czesc pewnego sektora amerykanskiej gospodarki
Fantomas [Usunięty]
Wysłany: 23-07-2005, 19:19
Maniu, sorry, ale dla mnie, jeśli o ideologiczne przekonania walczy się bronią i zabija, to się jest ograniczonym brudasem. bez względu na to, czy się jest biały, beżowym, żółtym, czy czarnym.
Maniu, sorry, ale dla mnie, jeśli o ideologiczne przekonania walczy się bronią i zabija, to się jest ograniczonym brudasem. bez względu na to, czy się jest biały, beżowym, żółtym, czy czarnym.
Świete słowa. Jeżeli tak to definiować to brudasami są nie tylko zamachowcy z Sharm, ale również nasi dzielni żołdacy budujacy demokracje w iraku przy pomocy tanków.
Nie jestem muzułmaninem, ale znam wielu muzułmanów i niemało czasu między nimi spędziłem. Najbardziej przerażą mnie to, ze teraz wszytko wrzuca się do jednago worka. A przecież oszołomstwo jest wszędzie. Kiedy czytam Orianę Falaci, to mi sie scyzoryk w kieszeni otwiera. Na tej samej zasadzie można by powiedzieć, że wszycy chrześcijanie to fundamentaliści - bo istnieje radio maryja (zwane również radiem taliban), albo, jeszcze wyraźniej, że wszyscy chrześcijanie to terroryści, bo są przecież w Stanach ugrupowania dokonujace ataków bombowych na kliniki ginekologiczne.
A na efekty tego długo czekać nie trzeba. Facet, którego wczoraj policja zastrzeliła w londyńskim metrze, był niewinny.
A ja powtorze: SWIATEM RZADZI KASA A cala reszta to ideologia do nabijania owej
Skrajna naiwnoscia wedlug mnie jest mowienie ze terrorysci walcza w imie wolnoci(moj poprzedni post): skoro Osam powtarza im wysadz sie a bedziesz zbawiony to na jego miejscu sam bym sie wydzil i do nieba jak po sznurku, ale...
Said but True
pozdro
ale już skończyłem na ten temat.
Fantomas - OK, jesli to masz na mysli. Bo z pierwszego Twojego postu mozna bylo odniesc wrazenie, ze tak nazywasz WSZYSTKICH Egipcjan i Arabow.
Co do obelg wobec terrorystow - sama uzywam jeszcze dosadniejszych....
Mania
Wiek: 57 Dołączył: 08 Maj 2003 Posty: 683 Skąd: Warszawka
Wysłany: 03-08-2005, 19:27
Cytat:
my zaczelismy od wypraw krzyzowych
tak detalicznie to chrześcijanie wyrżneli wtedy w azji mniejszej głównie chrześcijan (i zostali prawie sami muzułmanie), że wspomne jeszcze o złupieniu chrześcijańskiego Konstantynopolu przez chrześcijańską wyprawę krzyżową
Cytat:
"zabijcie ich wszystkich - Bóg pozna swoich..."
tak, rzeczywistość chrześcijańska (jakiś p..ny biskup francuski gdy wyrzynano francuskie miasteczko bodajże sekty Katarów)
Z drugiej strony watażka, bandyta żyjący z rozbojów został założycielem religii (Islamu).
Jakie to życie jest pop...lone.
Nie przepadam za Sharmem ale to nie powód bym chciał go zrównać z ziemią. Nie przepadam za Byschem ale to nie pwód bym strzelał do amerykanów. .... itd.
ech
Sandii
ps wśród egipcjan poznałem kilku fajnych ludzi, mam nadzieję że jeszcze kilku poznam
Stopień: taki tam jakiĹ
Wysłany: 04-08-2005, 09:55
A ja miałem fryzjera Ahmeda (na dworcu w Katowicach) z Egiptu. Chyba od 84 roku mnie fryzjerował. Po tylu latach zostaliśmy qmplami. Na maturę mnie strzygł, do ślubu. Nie znałem lepszego fachury. Wiele godzin spędziłem z nim na dyskusjach o co chodzi w tym Islamie. Był bardzo wieżący i dlatego miał baaardzo zdrowe podejście do tematu wiary. Nie zgdzał się z ekstremistami i bardzo ich potępiał. Miał zresztą dobrego przyjaciela - żyda, z którym też się spotykaliśmy. Niestety po 11-09 wszystko się popsuło. Jak z nim o tym rozmawiałem to autentycznie płakał i pomstował na tych debili. Potem szedł się modlić. Parę dni później został mocno pobity. Rozmawiłem z nim po wypadku i było mi jakoś bardzo przykro, bo bo dostał wpier....ol za kolor skóry W 2003 powiedział że nie da się tu (w Polsce) już spokojnie żyć i sprzedał zakład i wyjechał A TAKI FRYZJER BYŁ!!
Wysłany: 04-08-2005, 22:09
Rafał Czerwińsk napisał/a:
A ja miałem fryzjera Ahmeda (na dworcu w Katowicach) z Egiptu. Chyba od 84 roku mnie fryzjerował. Po tylu latach zostaliśmy qmplami. Na maturę mnie strzygł, do ślubu. Nie znałem lepszego fachury. Wiele godzin spędziłem z nim na dyskusjach o co chodzi w tym Islamie. Był bardzo wieżący i dlatego miał baaardzo zdrowe podejście do tematu wiary. Nie zgdzał się z ekstremistami i bardzo ich potępiał. Miał zresztą dobrego przyjaciela - żyda, z którym też się spotykaliśmy. Niestety po 11-09 wszystko się popsuło. Jak z nim o tym rozmawiałem to autentycznie płakał i pomstował na tych debili. Potem szedł się modlić. Parę dni później został mocno pobity. Rozmawiłem z nim po wypadku i było mi jakoś bardzo przykro, bo bo dostał wpier....ol za kolor skóry W 2003 powiedział że nie da się tu (w Polsce) już spokojnie żyć i sprzedał zakład i wyjechał A TAKI FRYZJER BYŁ!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko