Cześć,
pewnie wielu z was zna zdjęcia satelitarne z maps.google.com
Ci którym się one podobały proponuję odwiedzenie strony earth.google.com i zainstalowanie sobie specjalnej przeglądarki nieprawdopodobnie zwiększającej możliwości przeglądania, wyszukiwania i wizualizacji zdjęć.
Można tam oglądać sobie zdjęcia pod różnymi kontami, zoomami, obracać, podróżować po całym świecie z prędkością światła. Można ustawić wyświetlanie granic, dróg, nazw ulic i wielu innych "mapowych" ficzersów.
Siedziałem przy tym ze 3 godz. i koparka mi opadła, że coś takiego powstało i jest ogólnie dostępne. Gorąco polecam!
To fakt. Małych wymagań ten programik nie ma
Nie dość, że potrzebne szybkie łącze do interku, bo ilość danych do ściągnięcia duża, to jeszcze do modelowania 3D wypasiona grafika by się przydała, ale jak te 2 rzeczy są spełnione, to hulaj dusza! jazda be trzymanki. Wszelkie bariery dotyczące przemieszczania się nie istnieją Jak ktoś zna MS Flight Simulator to wie o czym mówię. Modelowanie jest właśnie takie jak w tej grze, tylko szczegółowość dużo większa. W miastach amerykańskich można sobie nawet włączyć widok budynków w 3D.
No ja dawno nie widziałem czegoś takiego
tylko niektore obszary sa dostepne w wysokiej rozdzielczosci
Nie jest źle - a może jest dostępne jakieś morze?
Czyli wszystko co na wschód od lądu na wysokości Hurghady i okolic?
Przy takiej rozdzielczości dobrze widoczne powinny być wszystkie wyspy i większość raf...
Tomku - możesz coś wygrzebać?
PS.
Niecałe 2cm wyżej (na pierwszej mapie) jest nasz dom
Ja tam z wielką przyjemnością obejrzałem swoja dawna jednostkę-wszystko było tajne jak cholera (Scudy mieliśmy na stanie) A tu proszę:wszystko jak na dłoni! I po co było to maskowanie?....
banana jak zywa, panie
tak btw, zdjecia wygladaja bardzo podobnie do tych z earth-wind, czyzby ta sama baza d.?
na poludnie od giftunow, wielka zielona rafo-dziura
...ale widoczny jest także największy słup na El Torfa i mała lagunka na Sabina Garden.
Fajnie widać położenie Abu Ramada "Caves" (tam gdzie się potopili ostatnio Rosjanie), ale za to Camel jest całkowicie niewidoczna
Może te jaśniejsze plamy to chmury? Na północny wschód od M. Giftunu robi się wg zdjęcia płytko, a jest odwrotnie...
A najzabawniejsze jest to, ze w Polsce nadal obowiazuje zakaz fotografowania lotnisk, dworcow kolejowych i poczt.....
A przeciesz wszystko mozna juz od dawna obejrzec. Na goggle
Mania
[quote]zakaz fotografowania lotnisk, dworcow kolejowych i poczt[/quo Ziemie zachodnie były niemieckie i zakaz fotografowania przedwojennych budowli to istny pragraf 22....
Odświeżam temat, bo pojawiły się nowe mapy Hi-Res!
Dodali dodatkowe tereny na południe od Warszawy aż do Grójca. Nareszcie mogę sobie popatrzeć na mój dom w Nadarzynie z góry
Zdjęcia są sprzed ok. 2 lat
Niestety w okolicach Hurghady nic się nie zmieniło
Stopień: najlepszy
Wysłany: 23-09-2005, 11:48
KrzyHo napisał/a:
Odświeżam temat, bo pojawiły się nowe mapy Hi-Res!
Dodali dodatkowe tereny na południe od Warszawy aż do Grójca. Nareszcie mogę sobie popatrzeć na mój dom w Nadarzynie z góry
Zdjęcia są sprzed ok. 2 lat
Niestety w okolicach Hurghady nic się nie zmieniło
Wiek: 61 Dołączył: 24 Maj 2005 Posty: 2349 Skąd: Warszawa
Wysłany: 23-09-2005, 12:13
witajcie
te zdjecia są starsze niż trzy lata znalazłem swoją działkę właśnie niedaleko Nadarzyna mój domek stoi tam prawie pięć lat, a na zdjęciach go nie ma.
pozdrawiam Jarek
witajcie
te zdjecia są starsze niż trzy lata znalazłem swoją działkę właśnie niedaleko Nadarzyna mój domek stoi tam prawie pięć lat, a na zdjęciach go nie ma.
pozdrawiam Jarek
a nie do końca się zgodze z przedmówca mój domek widac i fotka nie jest starsza jak 3 lata - też okolice Nadarzyna a dokładniej Stara Wieś
Co do aktualności zdjęć, to (po zastanowieniu) mój dom (a raczej ogród) tak wyglądał konkretnie... w zimie lub wczesną wiosną 2002 roku i z tego okresu jest to zdjęcie.
Waterman, a czym pomalowałeś dach swojego domku? Może jakąś farbą stealth, albo w camo?
Jak to miło pogawędzić sobie z sąsiadami i mieć świadomość, że na mojej wsi są nurasy!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko