Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
głupie pytanie początkującej
Autor Wiadomość
kruszynka301 

Stopień: AOWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 23-09-2005, 19:17   głupie pytanie początkującej

witam, jestem dopiero w trakcie kursu OWD, ale mam głupie pytanie - czy normalne jest mówienie do wszystkich nurków na Ty, niezależnie od wieku, płci itp?
W pracy jestem przyzwyczajona do "panowania", i chciałabym się dowiedzieć, czy mówienie bezpośrednio po imieniu nie urazi innych nurków, starszych stopniem. http://forum-nuras.com/images/smiles/icon_lol.gif

kjar 

Stopień: MSD
Kraj:
Poland

Wysłany: 23-09-2005, 19:24   

Szanowna Pani!
Zwracam się z uprzejmą prośbą o przeglądnięcie zamieszczonych na tym forum postów.
Osobiście prawie nie spotkałem się z formą Pan/Pani. Nieliczne takie przypadki (wyłącznie na pw) zostały skutecznie stłamszone :22:

Wobec powyższego: Cześć Kruszynko ! ;)

kruszynka301 

Kraj:
Poland

Wysłany: 23-09-2005, 19:33   

dzięki za szybką odpowiedź, czyli w realu też na Ty?
Właśnie nie wiedziałam, czy biorą mnie za małolatę, czy to taki styl towarzystwa :lol:

The_PiotREX 

Stopień: P2,WM1,PN1,TMX GB
Kraj:
Poland

Wysłany: 23-09-2005, 19:39   

Ależ nie. Mówienie na Ty jest z tego co mi wiadomo powszechną praktyką, zresztą nie tylko u nurków, ale u wszystkich ludzi którzy dzielą swoją pasję. Fakt, trzeba się do tego przyzwyczaić. ;-)

kjar 

Kraj:
Poland

Wysłany: 23-09-2005, 19:41   

kruszynka301 napisał/a:
czyli w realu też na Ty?
Oczywiście.

kruszynka301 napisał/a:
Właśnie nie wiedziałam, czy biorą mnie za małolatę, czy to taki styl towarzystwa :lol:
Wszyscy tu jesteśmy młodzi ;-)

Adam Frajtak
[Usunięty]

Wysłany: 23-09-2005, 19:44   Re: głupie pytanie początkującej

kruszynka301 napisał/a:
witam, jestem dopiero w trakcie kursu OWD, ale mam głupie pytanie - czy normalne jest mówienie do wszystkich nurków na Ty, niezależnie od wieku, płci itp?

Cześć Mumio w Twoim wieku to naprawde wszystkim mozesz mowic na ty raczej nikogo starszego tu nie spotkasz :22:

kjar 

Kraj:
Poland

Wysłany: 23-09-2005, 19:56   Re: głupie pytanie początkującej

scaner napisał/a:
Cześć Mumio w Twoim wieku to naprawde ...

Kruszynko - spokojnie. Scaner to człowiek o specyficznym poczuciu humoru :22:
Jako ewentualną deskę ratunku (wcale nie ostatnią) polecam przycisk "ignoruj".

Dorota i Wojtek 

Stopień: Instruktorzy GUE
Kraj:
Poland

Wysłany: 23-09-2005, 19:59   

Hej!
Niezły temat :)

W czasie różnych kursów, które mieliśmy przyjemność prowadzić znalazł się tylko jeden kolega nurek, który już w trakcie wzajemnego przedstawiania się trochę "odstawał":

"Cześć jestem Jacek, a ja Wojtek, Kowalski jestem*...

Pan Kowalski brał udział w kursie podstawowym i poprawiał humor każdemu z kwaśną miną...

Wyobraźcie sobie sytuację kiedy nasz kursant miał jakikolwiek problem w stylu "ratunku topię się" reakcja ze strony prowadzącego wyglądała mniej więcej tak: "Panie Kowalski, pan napełni sobie dżaket..."

Kruszynko - przede wszystkim ze względów praktycznych pomijamy wszelkie tytuły w czasie prowadzenia zajęć. Reakcja nurka jest dużo szybsza, kiedy słyszy swoje (znane sobie od wielu lat) imię :) .

Podejrzewamy, że każdy instruktor przyjmie formę, której sobie życzysz.
Z drugiej strony jesteś jeszcze w tak młodym wieku, że pewnie nie doceniasz faktu bycia małolatą ;-)

W realu wystarczy zwrócić na to uwagę i już po koleżeństwie i nastanie panowanie...

:cool: Tajna informacja :cool: :
Złośliwi nurkowie czasem zwracają się per Pan/Pani do osobników, którzy wymagają specjalnego traktowania... ;) (warto czasem pogrzebać w Archiwum... )

*nazwisko naszego kursanta zostało oczywiście celowo zmienione (mamy nadzieję, że nie czyta Forum ;-)

:wave:

kruszynka301 

Kraj:
Poland

Wysłany: 23-09-2005, 20:24   Re: głupie pytanie początkującej

scaner napisał/a:
Cześć Mumio w Twoim wieku to naprawde wszystkim mozesz mowic na ty raczej nikogo starszego tu nie spotkasz :22:

scaner, ja wiem, że w moim wieku to jestem już jedną nogą w grobie, a tu zachciało mi się nurkować - taki kaprys :mrgreen:

Adam Frajtak
[Usunięty]

Wysłany: 23-09-2005, 20:52   Re: głupie pytanie początkującej

[quote="kjar"]
scaner napisał/a:

Jako ewentualną deskę ratunku (wcale nie ostatnią) polecam przycisk "ignoruj".

Tak tak !! polecam ja wciskam ten przycisk non top zeby w koncu stwierdzić ze zostalem sam na FN wtedy anuluje wszystkie ignory i znow zaczyna sie wszystko od nowa zeby ponownie stwierdzic po kilku dniach ze znow jestem sam :22:

[ Dodano: 23-09-2005, 20:55 ]
kruszynka301 napisał/a:

scaner, ja wiem, że w moim wieku to jestem już jedną nogą w grobie, a tu zachciało mi się nurkować - taki kaprys :mrgreen:

Spox bardzo dobrze zrobilas zimna woda konserwuje a pianka wygladza zmarszczki wiec wiesz zawsze to pare latek ci odejmie :22:

Te_Pe 

Stopień: IANTD
Kraj:
Poland

Wysłany: 23-09-2005, 20:56   Re: głupie pytanie początkującej

kruszynka301 napisał/a:

są też inni - i też mieli taki kaprys w nieco starszym wieku....

i są też tacy, którym przy nurkowaniu wąs posiwiał (ukłony w stronę Szczecina)

nieustająco zapraszam na Zakrzówek...

Andrzej Kosko 

Stopień: ten sam ,co przedtem
Kraj:
Poland

Wysłany: 24-09-2005, 20:59   

kruszynka301 napisał/a:
że w moim wieku to jestem już jedną nogą w grobie,
No to ja już nie żyję...sie ma,ZOMBI!
Te_Pe napisał/a:
wąs posiwiał (ukłony w stronę Szczecina)
Urwis,to do Ciebie-mnie nic(przed wypadnieciem)nie zdążyło posiwiec

miś-magnum 

Stopień: paraDIVER
Kraj:
Somalia

Wysłany: 24-09-2005, 22:57   

mów mi MISIU :bandit:

Aston 

Stopień: SSI PSAI
Kraj:
Vatican

Wysłany: 24-09-2005, 23:59   

Sie odezwalo niewiniatko!

Pozdrowienia i witaj na FN!

:wave: :wave:

P.S.
Miedzy wrony...

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu