Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Poszukuję fajnych zdjęć.
Autor Wiadomość
kacperek2231 

Stopień: Ołpen Łoter Dajwer
Kraj:
Poland

Wysłany: 09-10-2005, 22:26   Poszukuję fajnych zdjęć.

Witam , w związku z dokonanym remontem w mieszkaniu i zmianą wnętrza mojego pokoju poszukuje fajnyc fotek podwodnych zwiazanych z moją pasją, czyli nuraniem.
Proszę ludzi dobrej woli o przesyłanie na mój mail ( kacperek2231@wp.pl )fotek uznanych przez Was za świetne zdjecia podwodne, np. nurek nad wrakiem, lub kawałek rafy, albo jakies podwodne zwierzęta. Szukam jakiejśc fajnej fotki. Chciałbym wybrać sobie jakieś fajne zdjecie i zrobić sobie z niego duży wydruk, w jakimś zakładzie poligraficznym, np. 2x1 metr, oprawię go sobie w antyramę i powieszę na ścianie. Proszę o przesyłanie na mail małych plików, gdy coś wybiorę zgłoszę się do autora zdjęcia z prośbą o przesłanie zdjęcia w jak największej rozdzielczości, alby po wydrukowaniu zawierało jak najwięcej szczegółów. Biorę pod uwagę możliwość zapłacenia za fotkę (prawa autorskie) jakiejś przystępnej sumy pieniedzy. Chodzi mi o to abym miał na ścianie jedyne w swoim rodzaju zdjęcie zwiazane z nurkowaniem, które będzie wywierać ogromne wrażenie na każdym kto będzie je oglądał.
Z góry dziękuję forumowiczom za pomoc.
Pozdrawiam.

Borszczuk 

Stopień: 4-
Kraj:
Madagascar

Wysłany: 09-10-2005, 23:21   Re: Poszukuję fajnych zdjęć.

kacperek2231 napisał/a:
Proszę o przesyłanie na mail małych plików
Chyba sie mocno nudzisz. Google dziala jak sprawdzalem i "underwater gallery" daje 3,510,000 rezultatow. Na sieci tez masa fotek z krajowych wod, np. tu, z roznych akwenow Wystarczy chciec.

duch 

Stopień: www.frogmen.pl
Kraj:
Trinidad and Tobago

Wysłany: 10-10-2005, 11:16   

Obejrz sobie moje:
http://home.agh.edu.pl/~duch/egipt2005
Jak Ci się któreś spodoba napisz to wyślę w pełnym formacie
Pozdr
:dj: Duch

Borszczuk 

Kraj:
Madagascar

Wysłany: 10-10-2005, 13:05   

duch napisał/a:
Obejrz sobie moje
Miales swiatlo czy poprawiales filtrami w jakims programie graficznym?

KrzyHo 

Wysłany: 10-10-2005, 13:47   

Borszczuk napisał/a:
Chyba sie mocno nudzisz. Google dziala jak sprawdzalem i "underwater gallery" daje 3,510,000 rezultatow. Na sieci tez masa fotek z krajowych wod, np. tu, z roznych akwenow Wystarczy chciec.

Czy w którymœ miejscu zapytania Kacperka znalazłeœ proœbę o linki do zdjęć?
Cieszę się, że tak biegle posługujesz się Googlami i pewnie nie miałbyœ też problemów z przeglĹĄdnięciem tych 3,5 mln stron, ale chłopak wyraŸnie prosi o zdjęcia zrobione przez forumowiczów, które dałyby się powiększyć do dużych rozmiarów postera, czyli w dużej rozdzielczoœci krótko mówiĹĄc.
Jeœli nie możesz mu pomóc, to powstrzymaj się od komentarzy wujku "Dobra rada" :mrgreen:

Pzdr
KrzyHo

P.S.
Kacperek, podeœlę Ci coœ z moich nieudolnych prób :mrgreen: ale z 4 mln matrycy tak duży format oglĹĄdany z bliskiej odległoœci nie będzie rewelacyjny jakoœciowo :sad:

duch 

Kraj:
Trinidad and Tobago

Wysłany: 10-10-2005, 14:33   

Borszczuk napisał/a:
duch napisał/a:
Obejrz sobie moje
Miales swiatlo czy poprawiales filtrami w jakims programie graficznym?

Oczywiście że każde zdjęcie troszeczkę musiałem podrasować :-) .
Tak to już bywa ze zdjęciami underwater że aby miały wygląd trzeba je troszkę poprawić :-) . Ale też nie nie robiłem jakichś cudów, jak zdjęcie było bardzo kiepskie to kolor + sepia, a większość tylko kolor, kontrast i cienie.
Generalnie używam 2 programów PS CS2 i Picassa.

Pozdrawiam

kacperek2231 

Kraj:
Poland

Wysłany: 10-10-2005, 14:39   

Dzięki bardzo za zdjecia i proszę o wiecej. Prosiłbym jak ktoś ma o zdjecia w stylu jak zdjecie nr. 3 na stronie http://www.nautica.com.pl...nicle.php?id=11 .Chodzi mi o taie ujęcia z góry, ze na dnie widac jakiś wrak, lub coś innego ciekawego, a nad nim zanurzających sie nurków. Ma ktoś takie fotki??
Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Borszczuk 

Kraj:
Madagascar

Wysłany: 10-10-2005, 19:53   

KrzyHo napisał/a:
ale chłopak wyraŸnie prosi o zdjęcia zrobione przez forumowiczów, które dałyby się powiększyć do dużych rozmiarów postera, czyli w dużej rozdzielczoœci krótko mówiĹĄc.
To sukcesow zycze ;) Osob ktore robia foty w takich rozdzielczosciach zeby poster 2x1m robic w dobrej jakosci za duzo nie bedzie. To co podlinkowalem tez sie imho nie nadaje do takich powiekszen.
KrzyHo napisał/a:
Kacperek, podeœlę Ci coœ z moich nieudolnych prób :mrgreen: ale z 4 mln matrycy tak duży format oglĹĄdany z bliskiej odległoœci nie będzie rewelacyjny jakoœciowo :sad:
No wlasnie o tym mowie. IMHO prosciej znalezc x webowych galerii, przejrzec thumbnaile i zassac duza fotke lub zapytac autora niz przyjac na klate 1000 nieudolnych prob domoroslych fotografow ktore sie do niczego i tak nie nadaja. Ale co kto lubi. Pomijajac, ze lokalny patriotyzm w tym momencie to imho tez mocno slaby pomysl. Duzo wiecej fajnych fotek znalezc mozna chocby tutaj.

Tomek Tatar 

Stopień: instruktor KDP/CMAS
Kraj:
Poland

Wysłany: 11-10-2005, 13:23   

kacperek2231 napisał/a:
Dzięki bardzo za zdjecia i proszę o wiecej.

Jeśli jesteś skłonny zapłacić za zdjęcie, to zajrzyj na stronę www.fotografia.podwodna.com
Są tam zdjęcia jednego z najlepszych polskich fotografów podwodnych - Piotra Stósa. To właśnie on robił te zdjęcia bombowca ze strony Nautiki.

Najlepsze pozdrowienia.

duch 

Kraj:
Trinidad and Tobago

Wysłany: 11-10-2005, 15:15   

Ooooo, kurde........
Duuuuuuuużżżżżoooooooooooooo się muszę jeszcze nauczyć.

Pozdrawiam

kacperek2231 

Kraj:
Poland

Wysłany: 14-10-2005, 09:36   

Poznałem Piotra na Hvarze w tym roku, jak nurałem z NAUTIKĄ. Organizował na Hvarze wystawy swoich fotografii.
Amoze ktoś ma kontakt mailowy do Piotra, albo do Gosi Steckiej, tez z Nautiki???

piotrm 

Stopień: AOWD IANTD
Kraj:
Poland

Wysłany: 14-10-2005, 12:24   

No przeciez jest wszystko na tej stronie, ktora podal Tomek Tatar. I adres mailowy i zwykly i nawet numer telefonu. A jak chcesz jeszcze, to mozesz wyslac PW do forumowicza Pstós :mrgreen: (http://forum-nuras.com/profile.php?mode=viewprofile&u=2514).

(Ups, link mi sie rozjechal...)

Pozdrawiam

duch 

Kraj:
Trinidad and Tobago

Wysłany: 14-10-2005, 13:06   

http://forum-nuras.com/viewtopic.php?t=8057

Albo zacznij lepiej czytać, bo mam pewne wrażenie że czegoś chcesz ale do końca nie wiesz czego.
Ja się zastanawiam nad wybraniem się na te warsztaty, zawsze można się od takiego fachowca nauczyć jak to robić dobrze.
Może kiedyś też siekną takie zdjęcia :-)
A i Kraków znów odwidzić będzie dobrze i swoje stare śmieci zobaczyć, jak by nie było ponad 10 lat tam mieszkałem

Pozdr :dj: Duch

kamyk 

Stopień: Seal Team Juz Lvl 2
Kraj:
Bahamas

Wysłany: 18-10-2005, 09:34   

www.cavedivers.com.au :) dobre fotki dla fanow DIR

TomM 

Stopień: Adv. Tmx
Kraj:
Poland

Wysłany: 18-10-2005, 09:42   

A co to jest za federacja "GUI"? To może jest klon DUI :)
Kamyk, nie leć w gumę, tylko napisz po prostu, że jesteś PADInurkiem. To żaden wstyd, a przynajmniej prawda.

Arturro 

Stopień: Trener :)
Kraj:
Poland

Wysłany: 18-10-2005, 10:19   

Jak mama dowie się że podrobiłeś jej podpis żeby zapisać się na OWD to da ci w skórę :-D
Ten chlopiec ma chyba jakiś problem z osobowością, wystarczy spojrzeć na zdjęcie w profilu.
To jeszcze dziecko...

pacio 

Stopień: PADI DM
Kraj:
Poland

Wysłany: 20-10-2005, 19:25   

http://www.underwaterphot...ion/Default.asp

zdjecia troche malej rozdzielczosci, ale naprawde mozna dostac te najlepsze:)

marek Rokowski 

Wysłany: 21-10-2005, 20:35   zdjecia

a co tam: troche sie pochwalę:

www.forum-nuras.com - w dziale galeria i fotoreportaże ;)

ciekawe czy Ci sie spodobają...

pozdrawiam
MArek Rokowski

kamyk 

Stopień: Seal Team Juz Lvl 2
Kraj:
Bahamas

Wysłany: 02-11-2005, 00:13   

No ale co nie podobaja wam sie te zdjecia z www.cavedivers.com.au ?? :20: to jest wusmie jedyna rzecz ktora teraz robie wiec ... prosze o komntarze dal mnei to jest super ... to tzeba przezyc bo z fotek to raczej nic nie wiedac ale zawsze cos ::d no i fresh water a nie salt :D wiec spox ... prosze o ko0mntarze ?? :29:

Borszczuk 

Kraj:
Madagascar

Wysłany: 02-11-2005, 00:38   

kamyk napisał/a:
prosze o ko0mntarze ??
Mysle ze mam cos do Twojej kolekcji.

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu