Wita
Mam zamiar rozpoczac przygode z nurkowaniem - jestem z Warszawy i zastanawiam sie nad szkola - zalezy mi nie na szybkim a na solidnym nauczeniu sie nurkowania . Skłaniam sie ku CMAS - NOWA - AMA - dobry wybor - czy jednak mozecie polecici mi cos lepszego?
Pozdrawiam
Wysłany: 24-10-2005, 23:05
Hej
Ja właśnie u nich zacząłem swoja przygode z nurkowaniem i mogę ich jak najbardziej polecić. Dbają o wysoki poziom i bezpieczeństwo zapewniając przy tym niezłą zabawę.
pozdro
Piotrek
Ja rowniez robilem u nich kurs. I rowniez polecam.
A o federacji ani slowa, bo zaraz bedzie tu kilkadziesiat postow udowadniajacych wyzszosc swojej, z ktorych i tak bedzie plynela jedna konkluzja: liczy sie instruktor, a nie federacja.
szybko to mozemy narobic dzieci nurkowanie to cos wiecej kazda szkola bedzie dobra ktora wprowadzi cie w ten cudowny swiatek i to podwodny tego tez tak szybciutko zycze pozdrawiam .............stachu
Powiem tak jak pewnie każdy myśli i już nie raz sam czytałem posty mądrych nurków z doświadczeniem " nie ważne kto uczy ale jak uczy" . . .
Bigas [Usunięty]
Wysłany: 26-10-2005, 07:11
Witam.
CMAS-PADI-SSI-LOK i inne co za różnica - najwazniejsze, by instruktor podchodził do nauki i Ciebie z sercem( nurka znaczy się) a nie kasą fiskalną, aby przekazał Ci wiedzę niezbędną do radzenia pod wodą. Znalazłem takiego - nauczył mnie sporo więcej niż program przewiduje i chwała mu za to. Jakby co to daj znać na GG albo mailem podam do niego namiary.
Pozdrawiam
co do szkolen, nie wazne czy CMAS czy PADI, wazne zebys sie bezpiecznie i dobrze czul podczas szkolen
Bigas [Usunięty]
Wysłany: 27-10-2005, 07:10
Czy aby tylko podczas szkoleń
A ja sądziłem że i po szkoleniach kursant powinien przeżyć każde nurkowanie
Nie uczy się przecież żaby tylko zaliczyć egzamin.
pamietam slowa kierowane przez mlodego instructora do 13 letniego chlopczyka podczas kursu prowadzonego w Egipcie, te nurkowania ktore przezyjesz bedziesz logowal w tej oto ksiazce Slyszac to i parskajac smiechem pytam instructora a co ma zrobic na wypadek gdyby nie przezyl Te slowa i lekcja instructora chodza zamna do dzisiaj i chce mi sie smiac .............serdecznie pozdrawiam
Kati [Usunięty]
Wysłany: 02-11-2005, 21:22
Witam nurkujacych
z mojego doswiadczenia wiem,ze instruktorzy maja uprawnienia nie tylko w 1 organizacji, grunt to trafic pod "skrzydło" dobrego człowieka...
artemiuk [Usunięty]
Wysłany: 24-11-2005, 08:44
Cześć !!!
Osobiście znam Jacka Paradowskiego był moim instruktorem na kursie P2 w 1996 roku
Reprezentuje dobra szkołe, prowadzi ciekawe zajęcia. Poza tym lata doświadczenia .
Pozdrawiaam Darek
Hej
Ja właśnie u nich zacząłem swoja przygode z nurkowaniem i mogę ich jak najbardziej polecić. Dbają o wysoki poziom i bezpieczeństwo zapewniając przy tym niezłą zabawę.
pozdro
Piotrek
witam!
zdecydowanie CMAS.tego nie wymyślono do zarabiania pieniędzy w przeciwieństwie do PADI
CMAS-PADI-SSI-LOK i inne co za różnica - najwazniejsze, by instruktor podchodził do nauki i Ciebie z sercem( nurka znaczy się) a nie kasą fiskalną, aby przekazał Ci wiedzę niezbędną do radzenia pod wodą.
najważniejszy jest dobry isnstruktor, atmosfera na kursie i wielkie ognisko na koniec kursu...
ale nie wszyscy maja możliwość wyboru, są miasta, miasteczka gdzie znajdują się tylko szkoły szkolące w jednym systemie, wtedy nie ma wyboru i problemu CMAS czy PADI
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko