Wysłany: 29-10-2005, 19:58
Theodor napisał/a:
- MiroXXL! - czy aby na pewno piszesz o jeziorze Gorzewo??? Podczas rozmów z osobami tam nurkującymi, nikt nie wspomniał o takich "atrakcjach". Pod uwagę brane
było tylko Jezioro Białe i Lucieńskie...
Pozdrawiam...
Racja piszę o Jeziorze Białym. Sorkaza zamieszanie.
[ Dodano: 29-10-2005, 20:05 ]
Theodor napisał/a:
Duchu! - dziękuję za informację o bazie nad Białym... Kiedy można się spodziewać
rozpoczęcia działalności ??? - Na wiosnę, czy może jeszcze wcześniej???
Słyszałem, że baza nad Białym dawno już byłaby, gdyby nie opór miejscowej ludności.
Hałas spreżarek, ma odstraszać turystów.
Może to nie jest blisko Gostynina ale polecam również jezioro bodajże Orłowskie - jakieś 10 km od Lipna. Pozytywnie mnie zaskoczyło.
Wiek: 54 Dołączył: 09 Sie 2005 Posty: 883 Skąd: Wawa-Łady
Wysłany: 31-10-2005, 11:19
Baza Crazy Shark ruszyła od piątku, jest sprężarka i butle można bić.
Czynna ma być od teraz już chyba codziennie przez cały rok . Zastanawiam się czy się nie wybrać jutro.
Pozdr Duch
Wysłany: 02-11-2005, 14:13
duch napisał/a:
Baza Crazy Shark ruszyła od piątku, jest sprężarka i butle można bić.
Czynna ma być od teraz już chyba codziennie przez cały rok . Zastanawiam się czy się nie wybrać jutro.
Pozdr Duch
Gdzie ta baza dokładnie? środek ale pn czy pd brzeg? Ja zawsze do tej pory z pn nurkowa łem. Nitrox również będzie?
Wiek: 54 Dołączył: 09 Sie 2005 Posty: 883 Skąd: Wawa-Łady
Wysłany: 02-11-2005, 15:02
Widziałem że na p.r.n wrzucili opis dojazdu więc podaję za nimi:
Wawy najlepiej jechać w kierunku Gostynina przez Sochaczew i Łąck. Tuż przed
Gostyninem jest miejscowość Legarda, tam należy skręcić w prawo w szeroką
asfaltową drogę. Mijamy przejazd kolejowy (uwaga!, niestrzeżony), ignorujemy
skręt w prawo do szpitala Kruk, cały czas jedziemy prosto aż do skrzyżowania T-
kształtnego (właściwie drogi krzyżują sę pod kątem ostrym). Tu skręcamy w
prawo. Przejeżdżamy przez Helenów i zaraz potem Lucień - tu po lewej
charakterystyczny punkt - kościół Gargamela, . Zaraz za miejscowoscią
Lucień jest mostek i tuż za nim skręt w prawo oznaczony drogowskazem
"Białe 1"
Tu skręcamy w prawo. Mijamy dwa bardzo ostre zakręty w lewo i prawo i dalej
podążamy za znakami "Crazy Shark" (zaraz za zabudowaniami po lewej stronie
skręcamy w prawo w bitą drogę, potem ostry zakręt w lewo i JUŻ! .
Z innych miast najlepiej dotrzeć do Gostynina i znaleźć rozwidlenie drogi przy
wyjeździe na Gąbin, Płock i tam wybrać drogę w lewo na Lucień, dalej jak w
powyższym opisie.
Gdybyście mimo wszystko mieli problemy z trafieniem to dzwońcie:
Wysłany: 02-11-2005, 15:08
duch napisał/a:
Widziałem że na p.r.n wrzucili opis dojazdu więc podaję za nimi:
Wawy najlepiej jechać w kierunku Gostynina przez Sochaczew i Łąck. Tuż przed
Gostyninem jest miejscowość Legarda, tam należy skręcić w prawo w szeroką
asfaltową drogę. Mijamy przejazd kolejowy (uwaga!, niestrzeżony), ignorujemy
skręt w prawo do szpitala Kruk, cały czas jedziemy prosto aż do skrzyżowania T-
kształtnego (właściwie drogi krzyżują sę pod kątem ostrym). Tu skręcamy w
prawo. Przejeżdżamy przez Helenów i zaraz potem Lucień - tu po lewej
charakterystyczny punkt - kościół Gargamela, . Zaraz za miejscowoscią
Lucień jest mostek i tuż za nim skręt w prawo oznaczony drogowskazem
"Białe 1"
Tu skręcamy w prawo. Mijamy dwa bardzo ostre zakręty w lewo i prawo i dalej
podążamy za znakami "Crazy Shark" (zaraz za zabudowaniami po lewej stronie
skręcamy w prawo w bitą drogę, potem ostry zakręt w lewo i JUŻ! .
Z innych miast najlepiej dotrzeć do Gostynina i znaleźć rozwidlenie drogi przy
wyjeździe na Gąbin, Płock i tam wybrać drogę w lewo na Lucień, dalej jak w
powyższym opisie.
Gdybyście mimo wszystko mieli problemy z trafieniem to dzwońcie:
Łysy - 501-267-754
Twardziel - 602-356-714
Pozdr Duch
Lepiej z W-wy jechać na most w Wyszogrodzie tam przeskoczyć na drugą stronę Wisły i jechać prosto wzdłuż Wisły, jej lewą stroną przez Płock nie w jeżdzając do miasta oczyw. ! Mniej TIR-Ow i beczek z paliwem.
Więc baza jest na Pd brzegu jak rozumiem? Tam gdzie pomosty i kąpielisko?
Krzysiek Ślepowroński [Usunięty]
Wysłany: 15-12-2005, 15:35
tu jest link http://www.nitrox.pl/mapa.html do sttrony CN Crazy Shark gdzie jest mapka sytuacyjna jak dojechac do bazy. Jako uzupelnienie informacji Ducha. dla wyjasnienia nie ma tam pomostow ani kapieliska ostatnio topilismy tam pod woda platformy ale tego na powierzchni nie widac:P
polecam również jezioro bodajże Orłowskie - jakieś 10 km od Lipna. Pozytywnie mnie zaskoczyło.
MiroXXL możesz podać więcej szczegółów: w jakim kierunku od Lipna, warunki, głębokość
i gdzie nabić w pobliżu flaszki ? Może znasz bazę w okolicy Lipna (poza Toruniem oczywiście )
Wysłany: 21-12-2005, 16:30
wiesiek01 napisał/a:
MiroXXL napisał/a:
polecam również jezioro bodajże Orłowskie - jakieś 10 km od Lipna. Pozytywnie mnie zaskoczyło.
MiroXXL możesz podać więcej szczegółów: w jakim kierunku od Lipna, warunki, głębokość
i gdzie nabić w pobliżu flaszki ? Może znasz bazę w okolicy Lipna (poza Toruniem oczywiście )
Pozdrawiam,
W kierunku Pd-Zach od Lipna jechałem z Wa-wy przez Płock i Dobrzyń. W Jeziorze jest na pewno 30 metrów, zrobiłem bardzo łatwą 30-kę z brzegu. Znają jezioro nurkowie z Włocławka, było tam sporo ekip ćwiczących strażaków.
[ Dodano: 24-05-2006, 03:02 ]
Nurkowalem w Bialym, tj na najnowszych mapach zwanych Jeziorem Bielskim. Z pn brzegu od rolnika. 7 i 14 maja o bodajze. po raz pierwszy mialem tam taka widocznosc ze na 27 metrch spokojnie widac przyrzady bez swiatla. Duzo pletwonurkow wytrwale rylo dno zostawiajac rynne i chmury wzburzonego mulu. Litoral sie zazielenil ledwie. Cos mi sie wydaje, ze wybito, wyklusowano lub zlowiono wszystkie duze szczupaki ktore dotychczas zawsze tu ogladalem. Widac duzo okoni ktorych w tych miejscach wczesniej nie bylo, ze wzgledu na szczupaki. Temp. wody pow. 13 stopni ale termoklina juz na 4 metrach.
Na jeziorze widac boje biala i niebieska. A koledzy ktorzy tam nurkowali w tym roku opowiadali o siakichs platformach z lustrami?! Oni nurkowali z bazy.
Ja zadowolilem sie wrakiem Poloneza i widokiem licznego narybku!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko