Z przyjemnością mogę poinformować Szanownych Forumowiczów że podczas wyjazdu do Dahab z poznańską NAUTICĄ szczęśliwie zanurkowałem na 103 m, mieszanina wykonana przez Planet Divers w osobie Juniora to 12/50 TMX gazy deco nitrox 40% i tlen 100% towarzyszył mi kolega Chochor za co mu bardzo dziękuję. Przygotowania trwały trzy dni tzn. głębokie nurkowania powietrzne w pełnej konfiguracji , zanurzenie miało miejsce w znanym Blue Hool, wszystko odbyło się zgodnie z planem czas nurkowania łącznie 66 min. pozdrawiam wszystkich Michał
Witam dzięki za gratulacje, widziałem co trzeba jako ostrzezenie przed głupotą , dużo sprzętu i niestety ciało nurka na 110
,,znawcy,, mówią że egiptowo to łatwizna ale myślę że tak nie jest, każde nurkowanie jest potencjalnie niebezpieczne zwłaszcza głębokie a przykład napisałem wyżej pozdrawiam
Wiek: 56 Dołączył: 20 Paź 2004 Posty: 2801 Skąd: Warszawa
Wysłany: 04-11-2005, 10:32
Opowiedz, Michale, coś więcej o sprzęcie i przebiegu profilu? Czym generowałeś? Trochę szczegółów o "rozgrzewce"?
Wyrazy uznania! A jaki cel aktualnie (nurkowy)?
Sebo [Usunięty]
Wysłany: 04-11-2005, 12:20
Super, gratulacje!!!
Trzeba się teraz schłodzić... Łagów?
Do miłego
Dzięki Seba na Łagowie byłem w poniedziałek 42m za kormoranem ale chętnie z Tobą znowu pojadę
Cały profil nurkowania zrobiłem na Decoplanerze czas zanurzenia i pobytu 7min. bardzo krótko ale zestaw 2x12 Al. tylko na tyle pozwalał, pierwszy przystanek w 11min. na 57 m, zmiana gazu na 40% na 30m w 20 min. następna zmiana na tlen w 39 min.na 6m, całe nurkowanie 66min. skrzydło 2x40l, automaty główny Mares rubby, zapas Cyklon 5000 butle deco 10l aluminium na każedej butli dodatkowo po 2kg balastu, nurkowałem w piance 7mm temp na dole 22C. Aby wykonać takiego nura trzeba się odpowiednio zaprezentować tzn ilość nurkowań jak max. głęboko ostatnio nurkowałem itp. oraz oświadczenie o własnej odpowiedzialności, nie chętnie widzą nowicjuszy czemu nie należy się dziwić wypadków w Blue Hool było wiele
Rozgrzewka to dwa nurkowania powietrzne na 66m i 72 w pełnej konfiguracji jak na 103
[ Dodano: Pią 04 Lis, 2005 ]
Aktualny cel WRAKI!!! i nurkować dużo!!!
[ Dodano: Pią 04 Lis, 2005 ]
Trochę byli zdziwieni moim certyfikatem CMAS TMX z nr 05 000001 jeszcze takiego w Planet Divers nie widzieli, trudno się dziwić bo sam się zdziwiłem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko