Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Szukamy rysownika/grafika
Autor Wiadomość
Dorota i Wojtek 

Stopień: Instruktorzy GUE
Kraj:
Poland

Wysłany: 10-11-2005, 15:50   Szukamy rysownika/grafika

Hej!

Jeżeli jest wśród nas ktoś, kto potrafi fajnie rysować (takie różne chłopki ;) ) i na dodatek potrafi to zrobić w stylu pozwalającym na łatwe odczytanie przekazu zawartego w rysunku...

...i chciałby trochę popracować :) nad rysunkami nurków, baloników i innych syren z butlami na plecach...

...bardzo prosimy o kontakt :)

Zakapowanie, że ktoś spełnia powyższe wymagania również mile widziane ;)

Ktoś, kiedyś pisał na Forum o rysowaniu komiksów... temat był mało nurkowy - to pewnie się gdzieś utopił ;-)

Za pomoc w namierzeniu jakiegoś Mistrza komiksowej grafiki już teraz serdecznie dziękujemy :) :)

:wave:

apis77 

Stopień: CMAS *
Kraj:
Poland

Wysłany: 10-11-2005, 20:23   

Hej, hej, witajcie DiW
Ja mam przyjaciółkę w Nowym Yorku, która jest grafikiem i w swojej firmie rysuje jakies tam obrazeczki :)
Moge ewentualnie zapodać jej jakiegos maila z zapytaniem, czy zechcialaby dla Was porysowac troche nureczków, syrenek, itd...
Podajcie tylko nieco bliżej tematykę...
Nie moge co prawda nic obiecac na 100 %, bo ona jest naprawde zawalona robotą, ale spytać zawsze warto, prawda?

Pozio 

Stopień: po stopniu do przodu
Kraj:
Poland

Wysłany: 10-11-2005, 20:48   

A co konkretniej i gdzie bo to też ważne miała by ta osoba malować ( rysować)? :)

Dorota i Wojtek 

Kraj:
Poland

Wysłany: 11-11-2005, 00:31   

Hej
Dzieki za odzew :)

Apis - nie chcemy klopotac kogos, kto juz ma sporo pracy...

Chodzi nam raczej o jakis ukrywajacy sie talent - cos na ksztalt "spolecznika", ktory mialby satysfakcje z mozliwosci ogladania swoich dziel w roznych ciekawych miejscach... :roll:

Pozio - tematyka nurkowa - chlopki-nurki, baloniki, butle... to wszystko co mozna znalezc w typowym podreczniku nurkowym...
Gdzie moze to robic? - Gdziekolwiek: w domu, na ulicy, na kolanie - nie ma to dla nas zdnego znaczenia ;)

Dobry rysownik zlapie od razu o co chdzi - kiedys takiego mielismy: jeszcze nie skonczylem mowic o co mi chodzi, a juz mialem rysunek lepszy niz sie moglem spodziewac...

Jeszcze raz dzieki za pomoc :)

Pozio 

Stopień: po stopniu do przodu
Kraj:
Poland

Wysłany: 11-11-2005, 00:40   

Mam kumpla rysuje całkiem całkiem fakt ze najwięcej areografem ale fajnie jak namalował na swojej antenie sat "Obcego" z filmu to miał ją do nocy bo rano to już jej nie było A gdy spytałem sie czy namaluje mi płetwonurka na masce samochodu i zaczeliśmy ustalać jak by on mial wyglądać to gdyby to nie była 12m część wysięgnika dźwigu to pewnie bym zabrał go do domu :)
Porozmawiam z nim po weekendzie i jeśli sie zgodzi to dam wam namiary na priv
pozdr

Dorota i Wojtek 

Kraj:
Poland

Wysłany: 11-11-2005, 00:54   

Super - jeszcze raz dziekujemy :)
...i czekamy na info :)

Tomek Radomski 

Stopień: zwykły nurek
Kraj:
Cuba

Wysłany: 11-11-2005, 11:50   

Rozmawialiście z dugazm'em? Kiedyś się tu przywitał.

Dorota i Wojtek 

Kraj:
Poland

Wysłany: 11-11-2005, 13:45   

Hej Tomku!
Pamietamy - ale jakos nie odpowiada... :sad:

Mamy za to jakims tajemniczym sposobem juz kilka ofert z firm reklamowo-graficznych, wraz ze stawkami za roboczo/godziny, kilka kolorow do druku i mozliwosc wystawienia faktury z nizszym VAT ;)

Dziekujemy rowniez za nie, ale tak jak wspomnielismy wczesniej, nie chodzi nam o typwe zlecenie dla firmy...

Tomek Radomski 

Stopień: zwykły nurek
Kraj:
Cuba

Wysłany: 14-11-2005, 20:15   

Aaaaaaaa bo on w Londynowni, ale poszukam jeszcze kogoś.

heyway 

Kraj:
Sweden

Wysłany: 15-11-2005, 15:51   

Jesli to ma byc sztuka - to nie wiem :22:
Jesli jakies proste rysunki do ksiazek - moge sprobowac. Wprawdzie w szkole z rysunkow zawsze mialem 3 z tendencja do spadku, ale jakims cudem od paru lat placa mi w pracy za robienie i drukowanie roznych malunkow :mrgreen:

pozdrawiam heyway

Patu
[Usunięty]

Wysłany: 15-11-2005, 16:11   

Znajomy jest rysownikiem/grafikiem, z dużą praktyką, robił story-boards dla MTV, kreskówki w DreamWorks, reklamy i inne animacje. Ja na żywo widziałem jak z pod jego ręki na papierze ożywają obrazki - niewiarygodne.

Nie mam niestety kopii plakatu który zrobił dla naszej grupy przed powrotem do Kanady
rewelacyjna grupowa karykatura - z dużą dawką realizmu i niezwykłym stylem prześmiewczości ...

Ale mam adres stronki gdzie jest kontakt do niego i kilka jego prac

>> Strona Mariusza <<

Jak byscie chcieli to robi prace również na dystans ;-)

Tomasz-Szeryf 

Stopień: DM, Blender, LOK
Kraj:
Togo

Wysłany: 16-11-2005, 14:02   

Podobają mi się jego prace.
Jest niezły!.

Dorota i Wojtek 

Kraj:
Poland

Wysłany: 26-11-2005, 12:50   

Hej!

Wymieniliśmy tajną korespondencję z kilkoma osobnikami chcącymi obnażyć swoje zdolności, się dziko napaliliśmy, bo korespondecja zapowiadała różne ciekawostki i...
...wszyscy gdzieś się pochowali, a miało być tak pięknie i twórczo...

Wracajcie!
Codziennie przeszukujemy naszą skrzynkę z nadzieją, że właśnie dzisiaj dotarły Wasze prace (czasem w przypływie desperacji przeszukujemy nawet listy typu "Masz nową kartkę z onetu" - a nuż ktoś z Was wymyślił działanie w pełni konspiracyjne...).

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu