Pomyslalem sobie przed chwila,jak to by bylo gdybym "zalapal sie " na chorobe dekompresyjna...Za dlugo pod woda na okreslonej glebokosci(itd)-niewazne.Mam objawy i co dalej?Biora mnie do komory?....Jak to jest z ta komora w Polsce i za granica? A jak z kosztami, jesli nie bylo sie ubezpieczonym na ten wypadek?
jak to by bylo gdybym "zalapal sie " na chorobe dekompresyjna...,
Kontynuuj myslenie a wszstko stanie sie proste
ted79 napisał/a:
i co dalej?Biora mnie do komory?
NIe no skąd pakujesz sie zipem i wysyłasz eftepem do nich
ted79 napisał/a:
A jak z kosztami, jesli nie bylo sie ubezpieczonym na ten wypadek?
Standardowo jak z kazdym ubezpieczeniem jak go nie masz to pecha ma ubezpieczyciel oraz ten ktory moglby ewentualnie chciec od ciebie zwrot kosztow czyli po leczeniu mowisz ladnie dziekuje robisz pa pa i do domu
A w przypadku pobytu za granica jesli nie masz ogolnie uznawanego ubezpieczenia, ktore pokrywa koszty leczenia deko wowczas placisz za to z wlasnej kieszeni - w Sharm el sheikh godzina komory to koszt okolo 600 USD (a jak zajrzysz do tabel US Navy to odkryjesz, ze leczenie trwa dluzej niz godzine).
Mania
Adam Frajtak [Usunięty]
Wysłany: 01-12-2005, 09:36
orzech napisał/a:
heh,
widze scaner, że postanowiłeś trochę podreperować reputację
ted79 - zobacz stronę KOMH Gdynia - mają tam opisane procedury postępowania.
o.
Zdaje sobie sprawe ze moze to wyglada pozornie na zlosliwe z mojej strony ale naprawde to chodzilo mi o pobudzenie do myslenia w trosce o zdrowie i bezpieczenstwo kolegi poniewaz uwazam ze myslenie jest podstawowym warunkiem ktory kazdy musi spelnic aby bezpieczie nurac zgodnie z zasada nie rybe nalezy dac a wedke
Wiem ze to duzo bo mi to tez sprawia duzo wysilku szczegolnie w sytuacji w ktorej jestem wrecz osaczany srtandardami procedurami zasadami itd. Buntuje sie moja slowianska fantazja i tyle Trudno nie przenosic zycia zawodowego i prywatnego na plaszczyzne nurania ale w kazdym razie probuje stalo sie to wrecz moja zyciowa misją - Zmuszac do myslenia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko