Wysłany: 29-11-2005, 20:39 Log Book
Cześć!
Czy macie jakieś fajne Log Booki w wersji elektronicznej? Chodzi mi o dwie sprawy:
1. Log Book w wersji elektronicznej (ja używam oprogramowania do mojego komputera nurkowego).
2. Przygotowany "komputerowo" Log Book gotowy do wydruku i pasujący do okładki typu segregator CMAS. Najlepiej ze zbiorczym rejestrem nurkowań.
Wiek: 54 Dołączył: 09 Sie 2005 Posty: 883 Skąd: Wawa-Łady
Wysłany: 30-11-2005, 10:01
Ja korzystam z dwóch logBooków:
1. WLog
2. Diving Log 3.0
Oba mają swoje wady i zalety. Komunikują się z komputerami nurkjowymi (ja mam Aladina)
Oba drukują zestawienia i poszczególne nurkowania.
Diving Log posiada dodatkowo mozliwość wklejania zdjęć do nurkowania.
ja używam Suunto Dive managera 1.61.
Testowałem inne programy (łącznie z SDM 2.x) i to jednak nie to.
Do mojej papierowej wersji logbooka drukuję kazdego nurka na kartce A5, dziurkuję i wpinam do standardowego segregatora.
Jest trochę większe niż przeciętny logbook, ale mi to nie przeszkada, a jest bardzo wygodne, bo jeśli wypełniasz lgobooka elektronicznego, to on od razu wdrukowuje wszystko na kartę bez powtórnego wypisywania.
Z drukowaniem z SDM 1.6x jest tylko 1 problem - domyślnie drukuje 1 nurka na A4.
Jeśli zmienisz papier na A5 (wygodniejszy do noszenia), to wydrukuje tylko część kartki.
Ja radzę sobie z tym zmniejszając wydruk w driverze do HP z A4 do A5.
o.
Wysłany: 01-12-2005, 13:47
Pozwole sobie dodac pytanie na temat DiveLog-ow.
Otoz czy jest jakis Internetowy Dive Log, w ktorym mozna zalozyc sobie konto i tam zapisywac nurkowania? Wtedy mamy fajny dostep z kazdego miejsca na swiecie gdzie jest net itp.
Moze cos takiego ewentualnie stworzyc?
Moze ktos sie spotkal z czyms takim? (kiedys takie cos widzialem, ale dotyczylo joggingu - kolega uzywal w poprzedniej pracy)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko