Cześć .Polecam CMAS dobrze szkolą .Ale jak już wspominano wszystko zalezyod instrukrora. U mnie gości są spoko wiele mnie nauczylii jestem zadowolona ze szkoleń.
Nowa Ama jest dobra więc nie zastanawiaj .
Cześć .Polecam CMAS dobrze szkolą .Ale jak już wspominano wszystko zalezyod instrukrora. U mnie gości są spoko wiele mnie nauczylii jestem zadowolona ze szkoleń.
Nowa Ama jest dobra więc nie zastanawiaj
Jeżelu chcecie nurkować tylko w polsce to róbcie kursy w CMASIE. W polsce 75% kursów robi sie w PADI a reszta to CMAS itp... Albo poprostu zostańcie Dirowcami
Wysłany: 17-02-2006, 20:39
EcikHel napisał/a:
Jeżelu chcecie nurkować tylko w polsce to róbcie kursy w CMASIE. W polsce 75% kursów robi sie w PADI a reszta to CMAS itp... Albo poprostu zostańcie Dirowcami
... zeby nurkowac za granica trzeba miec stopien w PADI? A to dalczego? Dziwna teoria!!!
Wiek: 54 Dołączył: 09 Sie 2005 Posty: 883 Skąd: Wawa-Łady
Wysłany: 18-02-2006, 20:02
W życiu nie słyszałem takich bzdur.
Pewnie jak CMAS to IANTD, SSI ani angielskiego BSAC-a nie akceptują
Proszę nie pisz takich bzdur jeżeli nie jesteś w stanie powiedzieć na ten temat żadnych konkretów a tylko kolega mi mówił, bo zaraz się okaże że kolega gdzieś tam od kogoś usłyszał któremu ktoś inny powiedział ... i tak właśnie rodzi się ignoranctwo i głupota.
Nurkowałem poza Polską i nigdy i nigdzie nie ma z CMAS-em problemów.
Bo w niektórych centrum nurkowych nie wiedzą co to CMAS mój kumpel sie z tym spotkał!!!!
Musiałbyś mieć strasznego pecha, gdybyś pojechał do zagranicznej bazy z certyfikatem PZPł, którego na pewno tam nie znają i nie mógłbyś z tego powodu zanurkować.
Wiek: 62 Dołączył: 24 Maj 2004 Posty: 3728 Skąd: Katowice
Wysłany: 18-02-2006, 23:37
Francja nie uznaje żadnych certyfikatów poza francuskimi. Wynika to z przepisów wewnętrznych, że ważne są licencje dwóch francuskich federacji (coś w stylu "zamachu PZPł"), w tym francuskiego CMAS i jakiejś drugiej, której nie pamiętam. Wszystkie pozostałe ( w tym PADI) są nieważne. Certyfikaty KDP są czasem łaskawie traktowane jako P1 (niezależnie od liczby gwiazdek na srebrnej stronie). Francja w ramach UE ma dostosować przepisy do unijnych, ale ma czas do któregoś tam roku. Na francuskich wyspach jakoś bazy PADi istnieją i nie ma takiego problemu, ale w samej Francji jest.
Adam Frajtak [Usunięty]
Wysłany: 19-02-2006, 09:59
duch napisał/a:
TomM napisz coś więcej, co Cię spotkało w kolebce CMAS-u?
Pozdr
Czesto się o tym słyszy choć ja tego potwiedzić nie mogę Nurkowałem po OWD PADI we Francji. Przed nurkowaniem żabojad zrobił ze mną test-nura ale z racji stopnia a nie organizacji ( plastik byl wydany w kwietniu a ja nurkowalem tam w czerwcu) Po nurkowaniu sprawdzajacym nie bylo juz żadnych problemow w tym czasie nurkowala tam jeszcze jedna para z Polski z certyfikatami PADI AOWD i Rescue
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko