Historia rodziny (rodzice wraz z synem) którzy zaczyną swoją przygodę nurkową na Florydzie (jaskinie). Jednak gdy ulegają "gorączce artefaktów" tracą to co najceniejsze.
Jak zacząłem czytać, to skończyłem w 3 wieczory (ale tylko dlatego w 3 że od 8 do 20 byłem w robocie).
Dużo ciekawych opisów różnych wypadków (sam autor opisuje swoje własne dosyć ciężkie DCS).
prawde mówi
mi sie tez bardzo, bardzo podoba.....a pozniej proponuje w "pogoni za cieniem" (oryginal "the shadows divers") .....spojrzenie z troszke innej strony...
a pozniej proponuje w "pogoni za cieniem" (oryginal "the shadows divers") .....spojrzenie z troszke innej strony...
pozdrawiam
Kasia
To to o ubocie na wschodnim wybrzeżu juesej?
Jesli tak, to czyta się bardzo fajnie, chociaż ani autor ani tłumacz do wybitnych asów stylistyki nie należą.
No dobra - czepiam się - dostałem wczoraj na walentynki i dziś się do roboty spóźniłem, bo się zaczytałem w wannie ;);)
Adam Frajtak [Usunięty]
Wysłany: 15-02-2006, 22:13
Mi najbardziej podoba sie hymn atlantyckich nurkow wrakowych na stronie 161
Wysłany: 15-02-2006, 22:57
Fother napisał/a:
A propos Tomku czy ty aby nie nurkowałeś na wraku uboota który spoczywa koło Jersey
Był o nim film na Discovery albo NG
Pozdrawiam
Na tzw U-Who jescze nie nurkowalem - czekam z tym na RB (chce sobie troche na nim posiedziec). Nurkowalem natomiast na U-853 w poblizu Rhode Island - cala historia ponoc(?) wkrotce w MN. Znam natomiast Johna Chatertona i Johna Yorge z ich 'przelotnego romansu' z kariera w nurkowaniu zawodowym.
pzdr
T
Na tzw U-Who jescze nie nurkowalem - czekam z tym na RB (chce sobie troche na nim posiedziec).
Biorąc pod uwagę głębokość to brzmi logicznie.
A przy okazji jaki RB, sądząc po Twoich wypowiedziach na sekcie to wiedza już jest więc chyba niedługo.
Pozdrawiam
Wysłany: 16-02-2006, 03:56
Fother napisał/a:
A przy okazji jaki RB, sądząc po Twoich wypowiedziach na sekcie to wiedza już jest więc chyba niedługo.
15 marca wyjezdzam do Seattle na odbior/kurs CCR Megalodon. jezeli chcesz wiecej szczegolow to polecam link:
http://www.customrebreathers.com/.
'Na zywo' mozesz zobaczyc Mega w akcji w miernym niestety filmie 'The Cave'.
pozdr
Tomek
Konkluzja końcowa po przeczytaniu ÂW pogoni za cieniem - ta ksiĹĄżka to podrecznik, jak tego robic nie należy no chyba że się życfie komus znudziło.
Ale ksiĹĄżeczka bardzo wciĹĄgajĹĄca
kurdę, co mi sie z polskimi znakami porobiło? może kto wie jak to zmienić?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko