Czy ktos z Was Nurkow Milych oprocz nurasow i innych zajmuje sie capoeira? To moja nowa milosc (obok nurow i snowbordu) - bardzo dobra energia i niezly trening ogolny przed nurasami.
Pozdrawiam,
Bania
Stopień: Aowd + deep i suchi
Wiek: 48 Dołączył: 31 Mar 2003 Posty: 356 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 07-05-2003, 20:39
Wiem tyle że to brazylijska sztuka walki, sposób na życie i filozofia dnia codziennego. Ale za chol..e nie wiem jak to wygląda. To może taki taniec małp trochę? Pozdrawiam
heheheh... taniec małp - tego określenia jeszcze nie słyszałem.
ja capo nie trenuję, ale siedzę w sztukach walki w ogóle nieco. są super!
a Ty uważaj na stawy
Taniec malp...hmmmm
Bardzo akrobatyczna capoeira jest i owszem - i chlopaki malpiaki daja nam wycisk - ja sie zawsze swietnie czuje po takim treningu, az zyc sie chce - ze stawami racja, tylko jak na nie uwazac?
Pozdrawiam
Bania
Widzialem kilka pokazow tej sztuki, bylem na kilku treningach, ale nie (przepraszam kol. Banie) nie pociagnelo mnie to - zostane przy swoim!
Na pewno wymaga to temperamentu! szczegolnie gdy w uszy wbija Ci sie muzyka.
Co do stawow... to moze byc po wielu latach problem. Przede wszystkim dokladna rozgrzewka, ale mysle ze w tej sztuce walki nie jest to tak bardzo duzy problem jak np. w taekwoondo.
Pozdrowienia!
P.S.
Mysle, ze do tej zielonej Irlandii w koncu dotre!
Aston,
Mnie wlasnie ta muzyka odpowiada najbardziej, z tym ze u nas ona tak za bardzo nie bije (po uszach), a jako ze intruktorzy sa Brazylijczykami ( w dublinie jest duza i prezna spolecznosc Brazylijska) to mam to tak z pierwszej reki niemalze. Na treningi przychodzi wcale niezly miks kulturowy, wlosi, francuzi, hiszpanie itd.
Stopień: Aowd + deep i suchi
Wiek: 48 Dołączył: 31 Mar 2003 Posty: 356 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 20-05-2003, 23:34
Dziś miałem okazję to zobaczyc na żywo z okazji Euronaliów w Zielonej Górze. Fajne, rytmiczne i ribi wrażenie, szczególnie w wykonaniu dziwczyn jak stają na rękach i przez chwilę nieruchomo zawisają w powiertrzu. Pycha. I ta muza do bębna. Ćwicz dalej Bania
Ach ta Capoeira,
Tydzien temu przyjechala do Dublina grupa capoeiristow z Katowic - dali Bobu Brazylijczykom - bylam dumna!¬!! Toz to rodacy!!!!
Bania
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko