kamyk napisał/a:
hehe to fajane to CMSA A jak oni sie ucza nurkowac skoro maja 2 sprzety na 40 sosb ??
Kamyk, teraz juz to tak nie dziala. To co napisal scaner to sytuacja sprzed dobrych kilkunastu lat
kamyk napisał/a:
kupilem raz i mi zarokwa HID z niej wypadal i nie laczylo ;/ musilam zrobic maly manerw i "przyklejilem ja smarem" do oringow Ale teraz cos mi bateria szfankuje a latrak jest NEW
Mozesz napisac cos wiecej? CO znaczy ze bateria ci szfankuje? Jak to wypadla Ci zarowka? Z ktorego modelu HID'a? Napisz cos wiecej bo to bardzo ciekawe co piszesz.
J.
Wiec to wygldalo tak ze .... poniewarz halcyon latarki sa "inne" i roznierz zarowka jest inna ... czyli nie taka ze WKRECA SIE JA tylko tak jak "wlorzyc wtyczke w kontakt" i to ma tenncje do wypadania jak sie skacze do wody. Dlatego moj trick na to jest urzyc troche silikonu do uszczenialania np:obudowy do kamer ale pod zadnym pozorem nie kleju ...
Bateria no wiec tak albo mam wadliwa ladoawrke halcyona albo moja bateria szfankuwoala na pocztu
zaczelo sie od tego ze jak dostalem ladoawrke to bateria byla naladowana ku mojemu zdziwieniu ale potem doszeldem do wnusku ze musieli ja przetesowac wiec ok poszedlem na 1 nur i latakra nie dziala to byla wina zaroki z/w. Potem jak bylem w jaksnuki (napraiwlem zarowke) nagle moj HID sie wylaczyl ;/ a oczywisle wczensiaj sie ladowal cala noc wiec wtedy wyslem sa sprowetem i mi nowa Halcyon dal i etraz wszystko ok !!
Mozesz napisac cos wiecej? CO znaczy ze bateria ci szfankuje? Jak to wypadla Ci zarowka? Z ktorego modelu HID'a? Napisz cos wiecej bo to bardzo ciekawe co piszesz.
J.
Wiec to wygldalo tak ze .... poniewarz halcyon latarki sa "inne" i roznierz zarowka jest inna ... czyli nie taka ze WKRECA SIE JA tylko tak jak "wlorzyc wtyczke w kontakt" i to ma tenncje do wypadania jak sie skacze do wody. Dlatego moj trick na to jest urzyc troche silikonu do uszczenialania np:obudowy do kamer ale pod zadnym pozorem nie kleju ...
Bateria no wiec tak albo mam wadliwa ladoawrke halcyona albo moja bateria szfankuwoala na pocztu
zaczelo sie od tego ze jak dostalem ladoawrke to bateria byla naladowana ku mojemu zdziwieniu ale potem doszeldem do wnusku ze musieli ja przetesowac wiec ok poszedlem na 1 nur i latakra nie dziala to byla wina zaroki z/w. Potem jak bylem w jaksnuki (napraiwlem zarowke) nagle moj HID sie wylaczyl ;/ a oczywisle wczensiaj sie ladowal cala noc wiec wtedy wyslem sa sprowetem i mi nowa Halcyon dal i etraz wszystko ok !!
po polsku:
więc to wyglądało tak , że (ponieważ) latarki Halcyona są "inne" i również żarówka jest w nich inna , czyli nie do wkrecania tylko "jakby ją włożyć do kontaktu", to ma ona tendencje do wypadania podczas skoku do wody. Dlatego mój sposoób na to, to użycie trochę silikonu, takiego jak np do uszczelniania obudowy do kamer (nie kleju-pod zadnym pozorem)
stwierdziłem, ze albo mam wadliwą ładowarkę do latarki, albo moja bateria od początku miała defekt,
zamówiłem i otrzymałem latarkę, bateria była naładowana i napewno musieli ja przetestować , wiec poszedłem na pierwszego nura. Niestety latarka nie zadziałała, a ja myslałem ze to wina żarówki. Na kolejnym nurku w jaskini latarka sie znowu wyłaczyła, mimo ze wymieniłem przed nurkiem zarówke i cała noc ładowałem owego HIDa.
Odesłałem latarke reklamacyjnie do Halcyona, co H uznał i przysłał mi nową sztukę.
Mario...naprawde zabrakło Ci inteligencji, zeby zrozumiec powyzszy teksty, czy po prostu sie czepiasz?
Kamyk mam pytanie do ciebie, mimo że jesteś na mojej liście ignorowanych.
1. Jesteś człowiekiem młodym ale już nie smarkatym (tak myślę), czy jako polski imigrant do Australii jesteś nim w pierwszej linii czy może tam się urodziłeś?
2. Czy niechlujność pisania wynika z braku wiedzy czy lenistwa?
3. Czy posiadasz polskie liternictwo w kompie?
4. No i w końcu muszę ci pogratulować. Jesteś swojego rodzaju kuriozum, przyciągasz ludzi jak magnes, co byś nie napisał. Nawet ja się skusiłem. Liczę na szczerą odpowiedź.
Wysłany: 08-03-2006, 23:02
waldo napisał/a:
TomS napisał/a:
... I dlaczego starzejesz sie nieliniowo ???
Na początku Kamyk kłamał, ale obiecał, że już nie będzie, więc można mu wybaczyć cykl dojrzewania
to tu nie mozna klamac?
Adam Frajtak [Usunięty]
Wysłany: 08-03-2006, 23:13
stefan-stefan napisał/a:
4. No i w końcu muszę ci pogratulować. Jesteś swojego rodzaju kuriozum, przyciągasz ludzi jak magnes, co byś nie napisał. Nawet ja się skusiłem. Liczę na szczerą odpowiedź.
Pozdrawiam
Przyciaga bo pisze to co mysli i ma w dupie swoj image on tu po prostu wchodzi bo chce a nie dlatego ze chce sprzedac kurs,urlop,sprzet itd itd itd. A to jak pisze nie ma znaczenia... przynajmniej dla tych ktorzy nie są z wiochy i maja na co dzien okazje przebywac i pracowac z ludzmi roznych narodowosci o roznym poziomie wykształcenia.
[ Dodano: 08-03-2006, 23:15 ]
TomS napisał/a:
... I dlaczego starzejesz sie nieliniowo ???
Bo Kamyk jest Aburygenem i to sny okreslaja jego rzeczywisty wiek
Podziwiam Twoją cierpliwość-mnie nie wystarcza na przeczytanie tego czegoś-a gdzie jeszcze tłumaczyć...
hehe ..nie ukrywam, ze łatwiej byłoby mi tłumaczyc go z angielskiego na polski ale cóż....szczerze? bawi mnie to
poza tym, tak jak powiedział Tomek (ten od wycieraczek i staruszek ) trzeba byc cierpliwym....nauczył mnie tego traffic, na jaki codziennie natrafiam jadąc do pracy........stoje grzecznie i czekam...bo co? jak sie zdenerwuje to pojade szybciej? bez sensu nerwy...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko