Wysłany: 08-11-2004, 19:38
Hmm przedchwila pisałem posta czy ktoś czytał to opowiadanie, ale nie wiedziałem iż powstało ono rok temu.....
Więć raz jeszcze powiem-> jest super, bomba .... no comments....
po prostu czytać.......
gratulacje
pozwoliłem sobie wkleić opowiadanie na zaprzyjaźnionym forum, oczywiście z podaniem autora. nie jest to forum nurkowe ale niech ludzie poczytają sobie bo dobre...
mam nadzieję, że nie masz Miłosz nic przeciwko...
Nie mam nic przeciwko. Oficjalnie prawa do tego tekstu ma teraz Wielki Błękit - ale prawo to jedno, ale walka z wiatrakami to drugie. Nie da się pewnie tego opowiadania z sieci wyrzucić, bo się nieco sklonowało.
Pozdrawiam,
Miłosz
p.s. w nowym WB będzie opowiadanie nurkowe o nieco mroczniejszej konwencji. w poczekalni do druku czeka podobne do powyższej historii, ale jest nieco długie, więc wygrzewa sobie na razie miejsce w szufladach.
W duszy mojej nastała cisza...
Dziękuje Ci Miłosz za to opowiadanie...
Za nostalgię, refleksję i zastanowienie, ktore niesie ze sobą...
Po prostu - dziękuję...
Wspaniała historia. Niesamowitość opowiadania, równa tabliczkom na zboczu gory przy Blue Hole...... tak samo wzbudza refleksje nad tym nieznanym "potem". Szokujące i wspaniałe ....... kłaniam się ipozdrawiam!
Wiek: 63 Dołączył: 11 Mar 2006 Posty: 113 Skąd: Aachen-Krapkowice
Wysłany: 01-04-2006, 23:42
witaj MILOSZ!!!!
super opowiadanie momentami dostawalem gesia skorke ze strachu ,
pomysl nad wydaniem zbioru opowiadan nurkowych.To byla by lektura
obowiazkowa na zimowe wieczory,zycze CI jeszcze wielu podobnych
historyjek nurkowych.
Wysłany: 12-05-2006, 22:59
hmmmmm
jak to nurasy
zawsze znajdą coś aby się czepić - nie gramatycznie? a mosze klawiatura się jemu sablokowała? opowiadanie i jego treść (po prostu super - czytałem z rozdziawioną gembom (chyab tak siem to pisze ???) jest waszna a nie to jak i co pisze - dobsze że pod wodą, w znakach nie ma gramatyki bo bym się zagubił kompletnie i całkowicie
Pierwszy raz przeczytalam to opowiadanie w WB, zanim tu trafilam. Teraz juz wiem jaka jest geneza (swiateczna..) tego opowiadanka
Zycze Ci napisania wielu takich fantazyjnych opowiadan, na miare zawirowanych historii czaso-przestrzenno-podwodnych z cyklu "po drugiej stronie lustra"...
Świetne opowiadanie, nastrojowe. Podczas czytania, po prostu oderwałem się od rzeczywistości. Narodziło się wiele ukrywanych skwapliwie refleksji.
Tym bardziej, że nurkuję od niedawna, mam żonę w ciąży, a rodzice pytają dlaczago bawię sie w ten sport.
Dzięki M!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko