Wysłany: 06-09-2006, 17:39 Szkolenia rekreacyjne (na razie) w IANTD
Którego instruktora/szkołę w Warszawie polecacie? Mam AOWD w PADI, ale po przejrzeniu opisu kursów w IANTD chciałbym kontynuować edukację w tej organizacji. Jakie są wymagania przy zmianie organizacji? Czy IANTD uznaje certyfikaty PADI?
Wysłany: 06-09-2006, 18:11 Re: Szkolenia rekreacyjne (na razie) w IANTD
gladius napisał/a:
Którego instruktora/szkołę w Warszawie polecacie? Mam AOWD w PADI, ale po przejrzeniu opisu kursów w IANTD chciałbym kontynuować edukację w tej organizacji. Jakie są wymagania przy zmianie organizacji? Czy IANTD uznaje certyfikaty PADI?
za manualem:
Kandydat musi mieć licencję IANTD EANx Diver oraz Deep Diver i posiadać minimum 25 zalogowanych nurkowań lub wystarczające doświadczenie w nurkowaniu, pozwalające przekonać instruktora, że uczestnik kursu ma możliwości i wiedzę do kontynuowania szkolenia na tym poziomie;
Wysłany: 06-09-2006, 18:50
Na razie interesuje mnie podstawowy kurs nitroxowy w IANTD... w zalogowanych nurkowaniach się mieszczę. Co do wiedzy i doświadczenia - cóż, mam świadomość, że muszę się BARDZO dużo nauczyć - dlatego raczej IANTD a nie PADI.
A więc - z którym warszawskim instruktorem najlepiej się skontaktować w celu omówienia szczegółów?
Adam Frajtak [Usunięty]
Wysłany: 06-09-2006, 19:30
gladius napisał/a:
dlatego raczej IANTD a nie PADI.
A więc - z którym warszawskim instruktorem najlepiej się skontaktować w celu omówienia szczegółów?
W Warszawie nie ma ani jednego dobrego instruktora IANTD
Wiek: 51 Dołączył: 06 Lut 2006 Posty: 1166 Skąd: Warszawa
Wysłany: 06-09-2006, 20:53 Re: Szkolenia rekreacyjne (na razie) w IANTD
gladius napisał/a:
Byłem na warsztatach (nie na kursie) u Pawła Poręby. I z tego co widziałem, nie ważne co kto ma - z PADI, z CMASu, z IANTD... każdy w tzw. dupę dostaje równiutko
Z tego co wiem, to Paweł siedzi teraz w Jastarni, ale poza szczytem sezonu jest Warszawie.
witam ja osobiscie jako instructor IANTD nie uznalbym ci nadanego stopnia chyba ze znalbym osobiscie twojego instructora albo po weryfikacji nie ujmujac oczywiscie instructorom oraz organizacji ktora cie szkolila pozdrawiam stachu
[ Dodano: 06-09-2006, 21:25 ]
gladius wIANTD jest nawet wskazane zeby kursy podstawowe byly laczone z nitroxem i za jednym zamachem stajesz sie nurkiem OWND
Wiek: 45 Dołączył: 10 Sie 2005 Posty: 232 Skąd: Sochaczew
Wysłany: 06-09-2006, 23:15
Też byłem na warsztatach u Pawła Poręby. Spoko koleś, dużo sie podczas nich dowiedziałem. Wiec próbuj u Pawła Poręby, albo uderz w sam panteon warszawskiego IANTD czyli do Tomka Żabierka, nie poznałem Tomka osobiście, jedynie przez gg, ale jak skompletuję swój sprzęt /przynajmniej suchy, skrzydło i twin/ to będę chciał się szkolić w IANTD albo u p. Żabierka albo u p. Poręby /btw Paweł poręba szlify instruktorskie zdobywał chyba u p. Żabierka ??/
Wysłany: 07-09-2006, 13:05
Witam!
Polecam Czarka Abramowskiego z Oceanxplorers (www.oceanx.pl). Instruktor IANTD rekreacyjny jak i techniczny i bardzo doswiadczony nurek techniczny (www.deepexplorers.org). Warto gdyz w pewnym momencie jakby zaczely Cie interesowac nury techniczne to bys mogl kontynuowac szkolenia z tym samym instruktorem.
Co do emigracji z PADI do IANTD to nie problemu. Rozumiem, ze chcesz miec po prostu plastik z innym logo bo to jak zostaniesz wyszkolony zalezy od instruktora a nie od organizacji. Bo instruktor z IANTD czy CMAS jak bedzie beznadziejny to nie pomoze mu ze jest z IANTD czy CMAS.
Czarek Abramowski jest naprawde bardzo dobrym instruktorem. Jezeli trafisz w jego rece to da Ci niezla szkole OBIECUJE
Wysłany: 07-09-2006, 13:59
To dobry pomysl
Zobacz sobie na www.iantd.cz aktywnych instruktorow z Polski - Warszawy.
Bedziesz wiedzial kogo masz do wyboru nie mniej polecam Czarka Abramowskiego (www.oceanx.pl). Mozesz go zlapac pod mailem czarek.a@oceanx.pl
JASON [Usunięty]
Wysłany: 07-09-2006, 15:36
witam
mozecie podac jakas polska stronke gdzie jest opisny system szkolenia w owej organizacji!!?!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko