Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: DarekS
21-05-2011, 00:41
Nowy suchy skafander Santi - Nylon
Autor Wiadomość
Czarek Abramowski 

Stopień: SDI & TDI IT
Kraj:
Poland

Wysłany: 14-09-2006, 17:00   Nowy suchy skafander Santi - Nylon

Witam,

Własnie dostalismy z firmy Santi ich nowy suchy skafander Nylon. Jest to egzeplarz do obejrzenia (ewentualnie testów). W związku z faktem, iz jest spore zainteresowanie tym nowym produktem, wszystkich chętnych zapraszamy do nas do centrum nurkowego, będzie mozna obejrzec i pomacać :)

Skafander bedzie dostepny u nas w sklepie (Marii Kazimiery 20, Wawa) od poniedziałku.

ps. Prosiłbym o nie traktowanie niniejszego posta jako komercyjny (jego treść została skonsultowana z Darkiem S.). Suchacz nie jest jeszcze ogólnie dostępny więc dla osób przymierzajacych sie do zakupu to zawsze możliwość wcześniejszego obejrzenia produktu.

--
Pozdrawiam,
Czarek Abramowski

D@rek 

Stopień: instruktor SDI/TDI
Kraj:
Poland

Wysłany: 17-09-2006, 21:49   

NYLON to jak mój GLON wreście nie tech dry hi tech HQ dry tech PRO DRY SUPER DRY ITP

KasiaK 

Stopień: full tmx IANTD
Kraj:
Poland

Wysłany: 17-09-2006, 22:05   

super
w ogole z powyzszej wypowiedzi nic nie rozumiem :???:

Tolka 

Stopień: kdp/cmas
Kraj:
Poland

Wysłany: 18-09-2006, 10:16   

hmmm, ja tez nic nie kumam :oops:
gdyby chociaz byly kropki i przecinki :cool:

pozdro666

Tomek Radomski 

Stopień: zwykły nurek
Kraj:
Cuba

Wysłany: 18-09-2006, 10:41   

Moim zdaniem chodzi o czysty marketingowy bełkot w nazwach produktów nurkowych.
Wszystko, co ma w nazwie TECH może być droższe o 10-30-...%.
A w przypadku tych skafandrów po prostu NYLON. Nie HD nie TECH nie PRO.
Nylon i już. Czyli zaraz, to można nawet w tym nurkować ? ;-)

Tolka 

Stopień: kdp/cmas
Kraj:
Poland

Wysłany: 18-09-2006, 15:23   

no właśnie, za dużo było TECH a to juz nie moja specjalność (mniam, mniam)

i co z tym NYLONEM ...

Marcin H. 

Kraj:
Spain

Wysłany: 15-10-2006, 20:45   

Tolka napisał/a:
i co z tym NYLONEM ...

a co ma być - z nylonu jest i już :mrgreen:

KasiaK 

Stopień: full tmx IANTD
Kraj:
Poland

Wysłany: 22-10-2006, 12:27   

dobra!
czy ktos juz w tym pływa/ł i cos moze opowiedziec?
bo narazie gdybamy, a teraz praktyka nam trzeba do opinii :)

K.

duch 

Stopień: www.frogmen.pl
Kraj:
Trinidad and Tobago

Wysłany: 23-10-2006, 10:50   

Ja pływałem, w sobotę nad Białym - jak by się było to można było obejrzeć ale się przyjechać zanurać z kolegą nie chciało.
Nurałem tyle że w Enduro, spostrzeżenia:
1. wykonany z cordury 700 a jest bardziej miękki i lżejszy niż Eques wykonany z cordury 400

2. bardzo ładnie się układa i gustownie leży :22:

3. kieszenie są genialne, wygodne i duże, bez problemu można wyciągać i wkładać szpargały pod wodą

4. bardzo wygodne i ciepłe buty

5. wolałem stójkę docieplającą taką jak w Equesie na rzepy bo jest wygodniejsza do schowania kaptura ale do tej też się można szybko przyzwyczaić

6. pierścienie zamocowane są wysoko, prawie za kostkami - co umożliwia bardzo wygodne manewrowanie nadgarskiem bez obijania go o pierścienie, czyli zapobiega to siniakom pierścieniowym. Aczkolwiek ma się uczucie że rękawy są za krótkie - pewnie to kwestia przyzwyczajenia

7. Bardzo fajnie wykonane wzmocnienia kolanowe i łokciowe, nie powodujące sztywności.

8. Genialnie wykonane jest wszycie i zabezpieczenie zamka, myślałem że zabezpieczenie drugim zamkiem będzie zwiększało sztywność - i zostałem mile zaskoczony - jest OK

9. Jest dobrze skrojony i bardzo starannie wykonany - bardzo !

To chyba tyle spostrzeżeń na razie, jak przyjdzie już mój własny pewnie będzie więcej

X_E_O_N 

Stopień: :)
Kraj:
Poland

Wysłany: 27-10-2006, 19:35   

Zamowilem dwa komplety Nylon i BZ400 maja byc 15 listopada jak tylko dostane odrazu dam znac co i jak :)
mam nadzieje ze bede zadowolony jak do tej pory jestem bardzo zadowolony z obslugi i podejscia przez firme do klienta no i oczywiscie z ceny jaka udalo mi sie wynegocjowac :): )

[ Dodano: 14-11-2006, 23:37 ]
Mial byc wyslany w piatek ale niestety proby szczelnosci wyszly negatywnie .......... dzisija dostalem telefon ze juz wszystko ok wiec bedzie tak jak obiecal Tomek 15 teraz tylko do wody i ....... zobaczymy co dalej opisze wrazenia jak wyciagne z pudelka :)

[ Dodano: 16-11-2006, 21:09 ]
No i przyszly !!!!!!! tlko problem z tym z nie moge przymierzyc bo mam lekka kontuzje reki ale wygladaja bardzo ladnie i dostalismy kilka bonosow !!!! reszte o ile nie bedzie reki w gipsie opisze w sobote :)

[ Dodano: 17-11-2006, 16:37 ]
Przymierzylem .......... spostrzezenia :
+ladnie uszyty
+estetycznie wykonczony
+uszyty na miare bardzo landie lezy
+bardzo duze kieszenie z dringami
+super laty na kolanach
niestety buty jakie wklejono mi do suchara lekko odbiegaja od mojej numeracji ja mam 42,5 but ktory mam wklejony to jak na moje oko 46 :) niestety bede musial odeslac do zmiany

Ocieplacz:
Bardzo bardzo cieply lekko za duzy aczkolwiek duzo mnije obwisly od weezl'a ,bardzo ladnie wykonany i znowu lekka pomylka nogawki za dlugie o jakies 8-9 cm :(

Zostalem przeproszony przez firme Santi zobowiazali sie od usuniecia w/w mankamentow w ciagu 5 dni

Jutro ide zanurkowac o ile sie da ze wzgladu na wielkosc buta cos jeszcze moze napisze

Mimo wszystko na dzien dzisiejszy jestem zadowolony

[ Dodano: 18-11-2006, 17:02 ]
Niestety oba suchary ciekan i to dosc dobrze wiec szczelnosc skafandra oceniam na naganna !!!! mam nadziej ze usterka zostanie usunieta

[ Dodano: 03-12-2006, 17:46 ]
Dzis jest 3 grudzien kolejny nurek dzien po odebraniu suchych ktore przyszly po poprawkach ............... spostrzezenia sa niezwykle nic sie nie zmienilo z rekawa wiadro wody brzuch i prawa noga zalana :( no nic do trzech razy sztuka .......... drugi nieco lepiej niestety tez cieknie

[ Dodano: 03-12-2006, 17:48 ]
Mamy obiecane ze usterki zostana usuniete napewno ???? mimo wszystko dalej podtrzymuje sa ladne :)

waldo 

Stopień: IANTD
Kraj:
Poland

Wysłany: 03-12-2006, 19:49   

X_E_O_N napisał/a:
Zamowilem dwa komplety Nylon i BZ400 maja byc 15 listopada jak tylko dostane odrazu dam znac co i jak :)

Jak na mokracza za tyle kasy, to firma Santi wykazuje troszkę mało starań i zaczynają krążyć dowcipy ...

styx 

Stopień: IANTD NTx Instructor
Kraj:
USSR

Wysłany: 03-12-2006, 20:34   

ja testowałem nowego Enduro, póki co tylko na basenie ale za to dobre 5 godzin, nie cieknie, jest wygodny, dobra manewrowość, kieszenie super. Jak przetestuję w cięższych warunkach i ocenię dodatkowo ocieplacz - coś skrobnę.

Łukasz 

Wysłany: 03-12-2006, 22:42   

X_E_O_N napisał/a:
Zamowilem dwa komplety Nylon i BZ400 maja byc 15 listopada jak tylko dostane odrazu dam znac co i jak Smile
mam nadzieje ze bede zadowolony jak do tej pory jestem bardzo zadowolony z obslugi i podejscia przez firme do klienta no i oczywiscie z ceny jaka udalo mi sie wynegocjowac SmileSmile

Widzę wielki zapał do bycia królikiem doświadczalnym dla firmy Santi. Jak zbiorą doświadczenie w produkcji "suchaczy" to będą pewnie robili wspaniałe suchacze. Narazie pozostanę przy swoim Ocean Pro, który mam już 5lat i nic nie cieknie.
Pozdrawiam

duch 

Stopień: www.frogmen.pl
Kraj:
Trinidad and Tobago

Wysłany: 04-12-2006, 10:18   

Kupiliśmy już kilka skafandrów SANTI, wszystkie to Enduro.
Żaden nie cieknie, bardzo dobrze wykonane.
Były drobniutkie poprawki, głównie estetyczne.
Wszystkie obnurkowane sprawują się bardzo dobrze.
XEON musisz mieć jakiegoś pecha albo co.

Łukasz 

Wysłany: 04-12-2006, 11:20   

duch napisał/a:
Kupiliśmy już kilka skafandrów SANTI, wszystkie to Enduro.
Żaden nie cieknie, bardzo dobrze wykonane.
Były drobniutkie poprawki, głównie estetyczne.
Wszystkie obnurkowane sprawują się bardzo dobrze.
XEON musisz mieć jakiegoś pecha albo co.

To dobrze, że zakup okazał się udany. Jak się gdzieś znów wybierzemy razem to obmacam te twoje nowe cudo.
Ale w pełni się przekonam jak przez rok nie będzie ciekł i nic nie nawali.
Pozdrawiam duchy i innych

X_E_O_N 

Kraj:
Poland

Wysłany: 04-12-2006, 22:23   

Santi przyznalo sie ze ze nie maja zadnego problemu z Enduro prawdopodobnie zaden nie wrocil do poprawki natomiast z Nylonem maja problemy widac to po naszych (mokrych ) :) oststnia szansa do wykorzystania zobowiazali sie oddac kase wiec nie mamy sie czego obawiac

Leszcz_6 

Stopień: instruktor
Kraj:
Poland

Wysłany: 05-12-2006, 06:32   

X_E_O_N napisał/a:
oststnia szansa do wykorzystania zobowiazali sie oddac kase wiec nie mamy sie czego obawiac

Witam.
Proponowałbym wykorzystać tą szanse i spróbować wytargować zamiast Nylonu ,Enduro za niedogodności;-).

Pozdrawiam Jasiek

X_E_O_N 

Kraj:
Poland

Wysłany: 05-12-2006, 23:01   

mysle ze nie bylo by problemu tylko jesli nadal bedzie ciekl po naparwie :) to oddaje i biore kase ................

mysiar
[Usunięty]

Wysłany: 06-12-2006, 07:47   

X_E_O_N napisał/a:
mysle ze nie bylo by problemu tylko jesli nadal bedzie ciekl po naparwie :) to oddaje i biore kase ................

podziwiam Twoją cierpliwość

X_E_O_N 

Kraj:
Poland

Wysłany: 06-12-2006, 21:59   

Nie wiem czemu ale wcale nie jestem cierpliwy wrecz przeciwnie , zalezy mi na tym zeby chlopakom wyszlo w koncu przyznali sie ze z nylonem nie wiedza co jest ale wiekszosc cieknie mowia tez ze Enduro nie mieli reklamacji oby nie klamali :) bo strace cierpliowsc ......:P

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu