Wysłany: 27-09-2006, 20:29 aowd w iantd ssi padi czy p2 w cmasie?
Hej
Na wiosne zamierzam zrobic ktorys z tych kursow. Z racji mnogosci organizacji chcialbym poprosic o pomoc w rzetelnym porownaniu w/w kursow. Mile widziane opinie zarowno subiektywne jak i obiektywne. Chcialbym sie takze dowiedziec czegos na temat dobrych instruktorow z woj. slaskiego. POzdrawiam i czekam na odp.
wcale nie. Nawet najlepszy instruktor cudów nie zdziala ucząc według kiepskiego okrojonego do minimum z założenia organizacji 3 dniowego kursu.
Twierdzenie ze liczy sie instruktor a nie organizacja to banał.
Wiek: 61 Dołączył: 24 Maj 2005 Posty: 2349 Skąd: Warszawa
Wysłany: 28-09-2006, 10:34
Nurofen napisał/a:
Ja polecam Andrzeja Mroza
to ten co siedzi w Kulce?
kosooki [Usunięty]
Wysłany: 28-09-2006, 11:15
Nurofen napisał/a:
p2 Ja polecam Andrzeja Mroza ktory wykladal mi suchy skafander i jeden czlon fizjologii p2 -jest kozakiem
Andrzej Mróz jest ok. Szkoliłem się u niego na P2 oraz PN1 i było całkiem spoko.
Polecam podobnie jak kolega.
Baza Andrzeja znajduje się w Kulce nad jeziorem Łęsk.
Wysłany: 28-09-2006, 11:16
scaner napisał/a:
Nurofen napisał/a:
to jest oczywiste
wcale nie. Nawet najlepszy instruktor cudów nie zdziala ucząc według kiepskiego okrojonego do minimum z założenia organizacji 3 dniowego kursu.
Fakt ze ciezko nawet dobremu instruktorowi zrobic kurs według kiepskiego okrojonego do minimum materialu ale dobry instrukor zawsze cos doda od siebie dzieki czemu kurs stanie sie pelnowartosciowszy nawet w kiepskiej organizacji (nie bede wdawal sie w dyskusje ktorej itd.). Zalozenia kursu zostana zachowane a extra cwiczenia zawsze mozna zrobic byle w limitach mozliwosci kursantow.
pozdr
Szymon Abramowski
Adam Frajtak [Usunięty]
Wysłany: 28-09-2006, 12:35
gladius napisał/a:
scaner napisał/a:
Ale politycznie poprawny i generujący mniej żółci niż dyskusja, czemu CMAS jest najlepsza.
Świete slowa
ps Nie napisalem jaka jest najlepsza
[ Dodano: 28-09-2006, 12:36 ]
Andrzej Kosko napisał/a:
no jakoś tak
Jezeli sie przy tym bedziesz upieral to znow na koncu ktos wyczerpany niekonczaca sie dyskusja napisze ze liczy sie instruktor a nie organizacja
nie ma zlotego srodka na szkolenia nurkowe, szczegolnie na poczatku.
najlepiej miec swietnego instruktora w organizacji ktora stawia na jakośc .
z organizacjami i z nauczycielami jest podobnie - nie czesto polaczenie ich jest wybitne a tego studeci oczekuja.
W moim przypadku kurs AOWD Padi nie dał mi kompletnie nic (mam na mysli umiejetnosci nurkowe ), poza lżejszym portfelem i dodatkową literką
Odradzam Padi ale raczej subiektywnie ,bo nie mam osobiscie porównania do szkoleń w innych organizacjach.
Nurofen napisał/a:
w organizacji ktora stawia na jakośc .
znasz taką?
Jakosc to bardzo subiektywne okreslenie. Znam przypadek od OWD do instruktora w 12 mies. w tym przypadku wiadome co jest priorytetem i co stanowi jakosc.
Moze inaczej programy kursow chyba wszystkich organizacji sa dostępne. Bardzo latwo wybrac dla siebie organizację. Tylko jest jeden mankament na poziomie AOWD nie wiesz jeszcze czego tak naprawde chcesz od nurkowania.Nie znasz rynku itd.
Ja w mojej przygodzie z nurkowaniem otarlem sie o wiele organizacji i o okolo 10 instruktorow (nie szkolilem sie u wszystkich ale widzialem jak pracuja). I szczerze mowiac najlepsi sa mlodzi instruktorzy zaraz po kursie - bo im sie chce lub tacy z powolania ale ich jest w Polsce tylko kilku.
ja wyznaje taka zasade idac na kurs staram sie umiec podstawowe cwiczenia ktore sa przez instruktora doszlifowane. co do teoii slucham notuje i naprawde licze do poki dopoty sie nie naucze. I w tym przypadku znajac program kursu wiem czy instruktor wykonuje swoja prace nalezycie.
jesli czlowiek ktory zalozyl ten temat mieszkalby we wrocku polecilbym mu instruktora i odpowiednia organizacje a tak moge tylko podpisac sie pod zdaniem
nuraska31 napisał/a:
W moim przypadku kurs AOWD Padi nie dał mi kompletnie nic (mam na mysli umiejetnosci nurkowe ), poza lżejszym portfelem i dodatkową literką
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko