wiesz co Adasiu? madrze gadasz
w sensie...sie chyba zgodzic musze ....generalizowanie jest be, ale 75% moze juz stanowic wiekszosc? no własnie, moze
dopsz, to zrobmy tak: masz racje, ale nalezy zawsze dodawac, ze sa WYJATKI
znam instruktorów PADI na bardzo wysokim poziomie, ale fakt....na "słabszym" tez
przyjmując scanerowe zalozenia,
SSI= PADI, tyle ze PADI ma super marketingowców
imho oczywiscie
Wysłany: 18-10-2006, 16:04
dyskusja mocno odbiegla widac od pierwotnego watku tematu
mysle ze nie ma sensu jej kontynuowac bo i tak kazdy ma swoja racje
waldo wiem wiem kazde nurkowanie jest dekompresyjne ale chodzilo mi o nurkowania w ktorych nie trzeba wykonywac przystankow
oprocz PADI i CMAS sa obecne rowniez inne federacje rekreacyjne chodzi mi o
SSI
NAUI
SDI
LOK
PADI
i CMAS
ciekawi mnie w ktorej z tych federacji zakres wiedzy obejmuje nurkowania dekompresyjne i teorie z nimi zwiazana
nie znam dokladnie programow ale nie wydaje mi sie aby w ktorejkolwiek tak bylo (co prawda CMAS wykorzystauje w swoich kursach tabele deko ale nie wydaje mi sie aby kursant po P2 byl przygotowany do nurkowan deco do plywania w twinie do uzywania stage itp (chyba ze sie sam nauczy)
co innego np TDI gdzie program zaczyna sie od poziomu nitrox a w zasadzie od ADV Nitrox ale to juz sa zupelnie inne nurkowania i wielka przepasc miedzy OWD a ADV EAN
wiec scaner ktore z federacji rekreacyjnych uwazasz za godne polecenia
az kusi, zeby zapytac co o federacjach sadza zawodowcy z np. z COMEX lub tez z MW.
nie wiem, ale jakos mi to przypomina "dyskusje" wsrod fanow Audi, BMW i Mercedesa. kolejnosc celowo alfabetyczna
Hmmmm.... Do Artiodactyla należą zarówno Suidae jak i Bovidae, ale tylko te ostatnie uparcie żrą zielone i nie chcą zmienić poglądów
taaak? hmmmmmm...............
suidae naleza do podrzadu swinokształtnych, a bovidae do przeżuwaczy....i ogolnie to przeciez jest bardzo duzo "podgatunków"...ciekawe czemu akurat te wybrałeś .....
Wiek: 62 Dołączył: 24 Maj 2004 Posty: 3728 Skąd: Katowice
Wysłany: 19-10-2006, 09:28
Bo jest takie powiedzonko: "Tylko krowa nie zmienia.... itd". Kiedyś tak napisałem. Zdziwiło mnie, że teraz poczciwa krówka zmieniła się w inne zwierzątko parzystokopytne, zwykle będące motywem powiedzonek nieco bardziej pejoratywnych.
Comex był tam gdzie rekordziści bywają oni stosują bespieczne systemy długo czasowe. Rekordziści jadą szybko głęboko z bardzo krutką dekompresją i dużą ilością wypadków.
(TYLKO MY JESTEŚMY PRAWDZIWYMI NURKAMI)
Jedni to cykory, drudzy idoci.
Wracając do MW trochę brakuje mi przekleństw, żeby opisać mój pogląd.
tak. wlasnie chodzi o ten COMEX.
bo jak w przypadku przytaczanych nurkowan "federacyjnych" chodzi o nurkowanie bardzo rekraacyjne, to ci nurkowie ( min. z COMEXU, ale nie tylko), maja do wykonania konkretne prace. nie zawsze proste, nie zawsze latwe, nie zawsze bezpieczne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko