W sobotę tj. 09.01.2005 miałem przyjemność nurkować na Leleskim od strony lasu, warunki pod wodą rewelacyjne, widoczność 10m i tego jestem pewien, temperatura wody 4 stopnie. Podczas nurkowania świeciło ostro słoneczko. MImo bardzo mocnego wiatru i dużego falowania nawet na niewielkij głębokości widoczność rewelacyjna.
Nurkowanie 23-10-2005; część jeziora od strony Pasymia ( rynna ), głęgokość maksymalna 8 m, przejrzystość 8 - 10 m, dziń był słoneczny, co było świetnie widać pod wodą. Kilka okoni w przybrzeżnej czcinie.
Wysłany: 02-11-2005, 14:08
30.10.2000005 rok tem. pow. wody 14 st. pod wodą na 11 metrach /głębiej nie znależliśmy/ 8 st. Nurkowanie z pn-ws brzegu z parkingu przy drodze Elganowo-Grom. Pod wodą zapora antysieciowa z drzewek? Dalej widoczne ślady ciągnięcia sieci Widocznośc do 8-10 metrów. Pod wodą byliśmy 63 minuty. Kolega w piance !!!!!!!!!!! wytrzymał w wodzie około 2 godzin.
Widoczność ok 5-8m (bardzo pochmurnie - padał śnieg)
Temperatura powietrza 0 st.
Temperatura wody (pomiar organoleptyczny) 8 st.
Rybek brak nielicząc śniętego węgorza i leszcza.
Rak jeden.
Wiek: 48 Dołączył: 15 Paź 2008 Posty: 22 Skąd: ogólnie z BIG BANG`u
Wysłany: 12-08-2009, 14:07
Ello,
Byłem w weekend.
Wizura - do 3-4m na całej głębokości - gł z plaży max 10m. Termoklima od 7m temperatura poniżej ok 7st. Pokazały się nowe obiekty pod wodą. Samochód, lustro ect. Wszytsko ładnie oporęczowane. Nocą zrobiłem 2 nurki - pełno okoni, dużo szczupaków. Jest na co popatrzyć.
Pozdrawiam,
Krzemo
adrian_ [Usunięty]
Wysłany: 17-08-2009, 00:06
Ja byłem w maju. Na 7 metrach widoczność ok 0,5 m.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko